TRENER IZ ŠAPCA ŠENDEKOVIĆ OPET POKORIO BEOGRAD! Četiri pobede džokeja Konkolja, UNKS lako trijumfovao u Trajal stejksu! VIDEO
Foto: Miroslav Radojević

KONJIČKI SPORT

TRENER IZ ŠAPCA ŠENDEKOVIĆ OPET POKORIO BEOGRAD! Četiri pobede džokeja Konkolja, UNKS lako trijumfovao u Trajal stejksu! VIDEO

Ostali sportovi -

Iskusni džokej Šašić jahao Alićevog ždrepca, mlađani jahač iz Uba Aleksa Stanarević slomio ključni kost, ali se uspešno oporavlja posle izlaska iz bolnice

Na Beogradskom hipodromu održan je pred blizu hiljadu gledalaca treći trkački dan. Trčalo je ukupno 57 konja, viđena su dva pada jahača i odustajanje iskusnog džokeja Gorana Mešetovića u drugoj trci! Konji koji su u treningu u Šapcu kod deset godina zaredom najboljeg trenera u Srbiji Bojana Šendekovića, pobedili su u četiri od sedam trka, a u glavnoj zauzeli prva dva mesta!

Mlađani jahač iz Uba Aleksa Stanarević, koji još nije punoletan, po rečima njegovog oca i trenera Gorana Stanarevića, prilikom nezgodnog pada je slomio ključnu kost, ali se srećom uspešno oporavlja posle ukazane lekarske pomoći. Iz bolnice je izašao već u nedelju oko 23 časa. Četvorogodišnja kobila sa koje je imao težak pad Prinses Elektra je u treningu kod Branislava Vasića u Beogradu.

U poslednjoj trci sa grla Tintoreta, prošlogodišnjeg pobednika trke grada Beograda, u vlasništvu Dejana Stojadinovića iz sela Kurjače kod Požarevca, pao je jahač Kristijan Mustafić.

Glavnu trku 89. "Trajal stejks" (1600 m, 400.000 dinara), prvi klasik za trogoda grla, lako je dobio ždrebac Unks (džokej Aleksandar Šašić), u vlasništvu Almina Alića i u treningu kod Bojana Šendekovića, sa čak osam dužina konjskog tela ispred Trajal Houka (Milan Konkolj), čiji je vlasnik takođe Alić, a trener Šendeković. Pobedničko vreme 1:42,3. Ove sezone trke u Beogradu organizuje famozno sportsko udruženje BRC, čiji je jedini ovlašćeni zastupnik u APR-u trener Mihajlo Vasić.

Najskuplje uveženi konj u Srbiji, zekan Luis Fernando (Goran Mešetović), koga je Andrija Jovićević jesenas u Njumarketu platio 40.000 funti, bio je tek treći, pa ostaje da se vidi da li ga Anđa Mihajlovski, kod koje je u treningu, možda čuva za glavni ispit godine, jubilarni 100. derbi, koji je na programu početkom jula.

Beogradski hipodrom
foto: Miroslav Radojević

Iako nije slavio u glavnoj trci, džokej Milan Konkolj je obeležio treći trkački dan na Beogradskom hipodromu sa četiri pobede (Brainac braće Radukić iz Beograda, Alićev Fleš Mob, Ružićev šest godina star kastrat Dante`s Pik, omica Jabajabadu iz štale Ejuba Milića). Pobede su u sedlu ostvarili i Italijan Kristijan Njezi ("veteran" Alkatraz, braća Škrijelj) i Milan Nikolić (Templ Lok, u treningu kod Miroslava Jovanovića u najvećoj privatnoj ergeli na zapadnom Balkanu u Surčinu).

Sudije su imale pune ruke posla, ali su Branko Nikolić, Zoran Ristić, Radiša Jotić i Aleksandar Avramović (na cilju), dobro odradili svoj zadatak.

Bokserski šampion Ivan Ribać uživa na hipodromu

Bokserski šampion i donedavni narodni poslanik Ivan Ribać, uživao je u nedelju popodne na Beogradskom hipodromu sa porodicom.

- Dugogodišnji sam prijatelj sa predsednikom Srpskog galopskog saveza Andrijom Jovićevićem i volim porodično da dođem u pravu beogradsku oazu - rekao je za Kurir Ribać.

Ivan Ribać
foto: Privatna Arhiva

Zanimljivo je da je sin Andrije Jovićevića, Mihajlo, član bokserskog kluba "Braća Ribać".

- Mihajlo "Munja" Jovićević je velika nada našeg kluba - napisao je na svom Fejsbuk profilu Ivan Ribać.

Tešić očekuje odštetu od 50.000 evra, potraga za Pavlovićem

Konjar sa višedecenijskim stažom sa Čukarice i nekadašnji predsednik samoproglašenog Džokej kluba Slobodan Tešić, vodi pred Drugim opštinskim sudom u Beogradu spor protiv Beogradskog hipodroma, u kome očekuje odštetu od, kako ističe, najmanje 50.000 evra!

- Za dve godine mi uopšte nisu isplatili nagrade, dok su bili u stečaju osam meseci sam održavao stazu, izgradio sam 16 boksova u štalskom krugu, napravio kancelariju Džokej kluba, koja je pretvorena u svlačionicu za džokeje... Sada je u toku sudska potraga za bivšim menadžerom i vlasnikom konja Aleksandrom Pavlovićem, koji je bio i bukmejker, jer treba da svedoči - upozorio je Tešić, čiji trogodac Elijano ima novi ispit u četvrtak, na čuvenom hipodromu "Lonšan" u Parizu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track