SRBIJA NIJE RAZOČARALA! Kolaković: Za još neku pobedu u Otavi nedostajalo iskustvo
Foto: www.ossrb.org

liga nacija

SRBIJA NIJE RAZOČARALA! Kolaković: Za još neku pobedu u Otavi nedostajalo iskustvo

Ostali sportovi -

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je selekcija uradila dobar posao na turniru Lige nacija u Otavi, kao i da je za bolji rezultat nedostajalo iskustvo igrača.

"Mislim da smo uradili dobar posao na turniru, ajde rezultatski dve pobede i dva poraza ne možemo da kažemo da je baš loše. Za još dve pobede ili jednu nedostajalo je iskustva, nedostajalo je možda mirnoće u presudnim trenucima, kada smo imali inicijativu i protiv Francuza i protiv Nemaca. Prolazimo 'dečje bolesti', koje su sastavni deo puta do uspeha, jer ovo su ne toliko mladi igrači, nego su igrači koji nemaju iskustva na ovom nivou", rekao je Kolaković, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Selekcija Srbije takmičenje u Otavi završila je u subotu porazom od Nemačke sa 2:3 (25:27, 27:25, 25:18, 26:28, 16:18).

Srbija je u Otavi ostvarila dve pobede nad Bugarskom i Argentinom (3:1, 3:2), dok je poraz upisala od Francuske (2:3), koja je aktuelni olimpijski prvak.

Kolaković je istakao da je Srbija igrala protiv gotovo kompletnih sastava Francuske i Nemačke.

"Igrali smo protiv gotovo kompletnih selekcija Francuske i Nemačke, sa igračima koji nisu do sada imali šansu da igraju na ovom nivou zajedno, tako da možemo biti zadovoljni ovim što smo uradili. Naravno da je svima žao naročito sinoćne utakmice protiv Nemaca što tu nismo zabeležili pobedu. Mislim da smo uradili puno posla za ovo kratko vreme i dali smo sebi još više zadataka u perspektivi.

Srbija će takmičenje u Ligi nacija nastaviti od 21. do 26. juna, kada se u Sofiji održava turnir u okviru druge sedmice.

Prvi meč u Sofiji Srbija će igrati 22. juna protiv SAD, dan kasnije rival je Brazil, 24. juna sledi meč sa Kanadom, dok se program završava 26. juna utakmicom sa Australijom.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track