PRIJATELJ IZ ITALIJE VOZIO NIKOLINOG KONJA DO POBEDE! Veliki trijumf porodice Jokić u kasačkoj trci za pehar grada Sombora (VIDEO)
Foto: UKSS

konjički sport

PRIJATELJ IZ ITALIJE VOZIO NIKOLINOG KONJA DO POBEDE! Veliki trijumf porodice Jokić u kasačkoj trci za pehar grada Sombora (VIDEO)

Ostali sportovi -

Alesandro Goćadoro, veliki majstor u sulkama, pobedio sa pet godina starim kastratom Breno Laumarom, potomkom čuvenog italijanskog pastuva Varenea

Dvostruki uzastopni MVP igrač NBA lige Nikola Jokić, nedavno je zbog trkačkih konja boravio u Italiji, a sa njim je u Sombor došao i čuveni italijanski vozač i trener kasača Alesandro Goćadoro! Ne samo da je došao u Sombor, nego je zbog prijateljstva sa Jokićima vozio njihovog doratog super-kastrata starog pet godina Breno Laumara, oždrebljenog u Italiji (potomak čuvenog pastuva Varenea). Breno Laumar i Goćadoro su trijumfovali u 21. trci za pehar grada Sombora (2200 metara, autostart, 120.000 dinara), na zadovoljstvo više od 2.000 gledalaca..Pobedničko vreme 1:17,6 prosečno po kilometru.

Inače, Goćadoro (46), ima kasačku štalu u provinciji Parma na Apeninskom poluostrvu, a pored velikih uspeha u domovini, skrenuo je pažnju brojnim uspesima na najvećim hipodromima u Evropi. Pored "Vansena" u Parizu i "Solvale" u Stokholmu, slavio je i u Oslu i Volvegi (Holandija), a sada je nisku uspeha zaokružio i pobedom u Srbiji, na kasačkom hipodromu u Somboru! Breno Laumar je i pre godinu dana, kada ga je vozio Vladimir Pribić, takođe pobedio u istoj trci. Pehar je predao gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Drugo mesto pripalo je 12-godišnjem kastratu, takođe odgojenom u Italiji, Riku del Duomu, koga je vozio Boris Nović iz Subotice, uz ostvareno vreme 1:17:9. Inače, Italija je uz Francusku i Švedsku vodeća zemlja kasačkog sporta u Evropi. Treći je bio devetogodišnji kastrat Gibson Boko (Saša Grujić, 1:18,6), oždrebljen u Švedskoj, čiji je vlasnik i trener Aleksandar Jankulov iz Dolova.

Na gradskom hipodromu u Somboru, gde je porodica Jokić već investirala značajna sredstva, pominje se oko milion evra, kako bi kompletna infrastruktura bila na evropskom nivou, održan je ove godine prvi trkački dan u organizaciji KK Vojvođanin. Nikola Jokić je i ovaj put brinuo o svojim konjima, praktično od štale do staze, bodreći ih tokom trka. Sa njim u loži bili su otac Branislav, supruga Natalija i ćerkica Ognjena, kao i mnogobrojni prijatelji.

Kurir je nedavno ekskluzivno otkrio da je Jokić krajem maja u Stokholmu bio u centru pažnje na velikom kasačkom spektaklu "Elitlopet", na čuvenom hipodromu "Solvala". Nikola, njegov otac Branislav Jokić i vozač i trener kasača iz njihove štale u Somboru "Drim kečer" Vladimir Pribić, bili su u glavnom gradu Švedske uz italijanskog vozača i trenera Goćadora, s kojim je Nikola odranije prijatelj, a i imaju odličnu saradnju.

- Moj san je da se po završetku karijere vratim u Srbiju i postanem trener kasača. Moja zemlja, nažalost, najgora je u Evropi u tom smislu i postoji samo 150 konja koji se takmiče, tako da je veoma teško krenuti u takmičenja u inostranstvu. Ali i dalje, mnogo se zabavljam - rekao je Jokić u Stokholmu, a preneo ugledni švedski dnevnik "Aftonbladet".

Tomislav Višnjić
foto: Printscreen Sputniknews.com

Inače, u Skandinaviji je veoma zapažen i predstavnik srpskog odgoja, šestogodišnje grlo Spinal Tap A.T. Nedavno je zauzeo treće mesto na važnoj trci na milju u Bjerkeu u Norveškoj. Njegov odgajivač je poznati beogradski advokat Tomislav Višnjić, koji dugi niz godina uspešno vodi štalu Animal trejd rejsing tim iz Zmajeva.

Višnjić je odgajivač i godinu dana mlađeg grla Herkul de Sajan, pobednika na hipodromu Abi (Švedska). Vozač ovih grla odgojenih u Srbiji je Slovenac Peter Zadel.

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track