SJAJNE VESTI IZ BRAZILA: Srbija osvojila zlato na Svetskom prvenstvu za školarce!
Foto: SSS

bravo

SJAJNE VESTI IZ BRAZILA: Srbija osvojila zlato na Svetskom prvenstvu za školarce!

Ostali sportovi -

Godinama unazad srpski školarci osvajaju pregršt medalja na svetskim prvenstvima u različitim sportovima. Sada nam iz dalekog Brazila stižu nove lepe vesti.

Na SP za srednjoškolce u organizaciji ISF (Svetska školska sportska federacija) devojke su osvojile zlatnu medalju, dok su dečaci bili osmi.

Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove, kao najbolja u Srbiji, predstavljala je našu zemlju na Svetskom školskog prvenstva u odbojci, koje se održalo u Brazilu od 19.06.-27.06.2022 (grad Iguacu). One su u finalu dobile Kineski Tajpeh rezultatom 3:1. Inače, ov škola je i pre dve godine na SP, osvojila zlato. Ovo je prva škola u istoriji koja je osvojila zlato na 2 uzastopna takmičenja.

Pored ženske ekipe učestvovala je i muška ekipa iz Požarevačke gimnazije, koja je na ovom prestižnom takmičenju osvojila 8 mesto. Napominjemo da su obe ekipe prošle celokupan sistem Saveza za školski sport Srbije i osvojile državno prvenstvo i na taj način stekle pravo učešća na Svetskom prvenstvu. I u muškoj i ženskoj konkurenciji za medalje se borilo 14 država.

Pored naših ekipa u Brazilu su se našle i sudije Ivana Barišić i Dragana Plavšić, koje su delegirane od strane Odbojkaškog saveza Srbije. Ivana je bila i glavni sudija na muškom finalu što govori koliko su se dobro pokazale tokom takmičenja. Delegat na SP ispred ISFa bio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

SP za skolarce
foto: SSS

Dečaci:

Požarevačka gimnazija - Uroš Trailović, Nikola Stanojević, Veljko Ristić, Luka Vujović, Dušan Ristić, Aleksa Anđelković, Luka Predić, Jovan Mihajlović, Mateja Predić, Nikola Milošević i profesor Nikola Mojsilović.

Devojčice:

Gimnazija "Branko Radičević" Stara Pazova - Una Vajagić, Ivona Lazović, Milica Keser, Marija Jovišić, Maša Lakićević, Magdalena Šarac, Sara Marinković, Sofija Đekić, Lana Leposavić, Kaja Stjepović, profesorka Ivana Marković i Direktor Miroslav Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track