JEZIVA SCENA U SILVERSTONU! Toliko je bilo strašno, da nismo mogli da vidimo PONOVLJENI SNIMAK! Evo ko je NAJGORE prošao (VIDEO)
Foto: Profimedia

FORMULA 1

JEZIVA SCENA U SILVERSTONU! Toliko je bilo strašno, da nismo mogli da vidimo PONOVLJENI SNIMAK! Evo ko je NAJGORE prošao (VIDEO)

Ostali sportovi -

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije prekinuta je nakon incidenta izmđu vozača Alfa Romea Gvanju Džoa i vozača Mercedesa Džordža Rasela.Incident se dogodio ubrzo nakon starta trke, a odmah zatim su istaknute crvene zastave.

Iz Alfa Romea su saopštili da je Džou izašao iz bolida i da se nalazi u dobrom zdravstvenom stanju.

Na startu trke prvu poziciju je preuzeo aktuelni svetski prvak vozač Red Bula Maks Verstapen, nakon što je obišao Karlosa Sainca iz Ferarija.

Trka za Veliku nagradu Velike Britanije vozi se na čuvenoj stazi Silverston!

Silverston
foto: Profimedia

U stvari ceo incident je izazvao Sebastijan Fetel u prvoj krivini, jer je udario Albiona. U stravičnom incidentu je učestvovalo pet-šest bolida, a najgore je prošao Kinez Džou. U medicinskom centru su završili on i Albion.

Horor scene sa Ostrva, a koliko je sve zapravo bilo strašno u prvi mah govori i činjenica da režiseri prenosa nisu želeli da repriziraju ovaj udes. Naime, na samom startu trke, Pjer Gasli je pokušao da se provuče pored Rasela i Žoua, kada je došlo do malog kontakta.

Veliki incident pomno prate vodeći svetski mediji, poput španske "Marke".

Mali kontakt je ubrzo "porastao", Žou i Rasel su ušli jedan u drugog, što je rezultiralo time da se vozilo Kineza okrene naopkako, te da klizi po stazi. Ovaj sudar je ubrzo i ostale vozače doveo u situaciju da naprave nekoliko manjih sudara.

Najdeblji kraj je izvukao Kinez, kome se ukazuje pomoć, dok je većina ostalih bolida uništena ili sa manjim oštećenjima. Takođe, treba napomenuti i da su se sa zvaničnog profila Formule 1 oglasili, rekavši da su Albon i Džo odvedeni u medicinski centar i da su u svesnom stanju, ali da će još neko vreme biti nadgledani.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track