ŠAMPION IZBODEN NA SMRT, UŽASNA VEST IZ AMERIKE: Bio je zvezda Naskara, a onda je izmasakriran na benzinskoj pumpi!
Foto: Printskrin/Tviter

ubistvo

ŠAMPION IZBODEN NA SMRT, UŽASNA VEST IZ AMERIKE: Bio je zvezda Naskara, a onda je izmasakriran na benzinskoj pumpi!

Ostali sportovi -

Smrtonosne povrede nanete su nožem

Zvezda automobilskog sporta u Americi i vozač u Naskaru Bobi Ist tragično je izgubio život. Trostrukog šampiona USAC na benzinskoj pumpi u Kaliforniji na smrt je izbo Trent Vilijams Milsap.

Bobi Ist
foto: Printskrin/Jutjub

Lokalna policija grada Vestminster i dalje traga za ubicom, koji živi kao beskućnik i ima 27 godina. Bobiju Istu (37) su nanete toliko teške povrede, da se ekipa Hitne pomoći po izlasku na teren borila za njegov život, te da je on izdahnuo na putu do bolnice. Još nisu poznati motivi ovog stravičnog zločina.

- Žrtva je pronađena na zemlji sa teškim povredama nanetim nožem u predelu grudnog koša. Hitna pomoć je pritekla u pomoć i uspeli su da je održe u životu do bolnice, ali povrede su bile preozbiljne i nije uspela da ostane u životu - navedeno je u policijskom saopštenju.

Ovo je drugi napad na američke sportiste u svega nekoliko dana. U utorak je u Los Anđelesu napadnuta bivša američka reprezentativka u odbojci Kim Glas, koju je beskućnik na ulici pogodio gvozdenim predmetom i polomio joj nekoliko kostiju na licu. Lekari su konstatovali da je pravo čudo što je ostala živa.

Američki mediji prenose nezvanično da su se Ist i Milsap sporečkali, a onda i posvađali, dok je vozač Naskara točio gorivo. Potom je Milsap nekoliko puta u grudi ubo nožem Ista. Nije poznat razlog njihove zađevice.

Milsap, koji je uslovno bio na slobodi zbog ranijih zločina je beskućnik koji često posećuje motele u blizini benzinskih pumpi kako bi pljačkao ljude, navodi policija. Smatra se naoružanim i opasnim.

Bobi Ist
foto: Printskrin/Jutjub

Ist je bio trostruki šampion američkog auto kluba (USAC) koji je osvojio šampionat USAC Srebrne krune 2012. i 2013. godine. U Naskaru, u periodu od 2005. i 2008. godine učestvovao je u 42 trke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track