UŽAS! MEDVEDI POJELI SPORTISTU: U padu helikoptera poginule tri osobe, a onda je nastao HOROR
Foto: Printskrin/Instagram

tragedija

UŽAS! MEDVEDI POJELI SPORTISTU: U padu helikoptera poginule tri osobe, a onda je nastao HOROR

Ostali sportovi -

Ruski bijatlonac Igor Malinovski tragično je izgubio život. Njegov helikopter srušio se na Kamčatki, a sa njim je u letelici bilo još dve osobe, koje su takođe nastradale. Da zlo bude veće, njihova mrtva tela rastrgli su mrki medvedi.

Igor Malinovski
foto: Printskrin/Instagram

Petostruki juniorski šampion u bijatlonu Igor Malinovski (25) stradao je 16. jula sa Zojom Kajgorodovom i Sergejem Kolesnjakom. Olupinu helikoptera kao i njihove posmrtne ostatke pronašle su spasilačke ekipe. Ruski i svetski mediji pišu da su tela troje stradalih iskasapili i pojeli medvedi.

0316567636, medved
foto: Erik Mandre / Alamy / Alamy / Profimedia

Nesreća se dogodila tokom devetodnevnog obilaska tog područja u uslovima koji nisu bili pogodni za letenje. Lokalni mediji iz Rusije pišu da je helikopter marke "Robinson" bio u vlasništvu kompanije "Vzlyot", čiji je vlasnik Igorov otac Vladimir Malinovski. Ovaj 25-godišnjak bio je veliki zaljubljenik u vazduhoplovstvo, iako je imao i fantastičnu karijeru u bijatlonu.

Igor Malinovski
foto: Printskrin/Instagram

Igor Malinovski studirao je u Tehničkoj školi civilnog vazduhoplovstva. Pre tri meseca dobio je dozvolu za pilota helikoptera "Mi-8". Prošle godine oboleo je od koronavirusa, ali se oporavio. Želeo je da se posveti poslu pilota, u čemu ga je prekinula prerarana smrt. Sahranjen je u selu Milkovo na Kamčatki.

Smrt Igora Malinovskog potresla je Rusiju, posebno zajednicu zimskih sportova.

- Svima nam je mnogo žao. Dugo je bio deo naše muške ekipe i mnogo je obećavao. Bio je divan čovek i velik sportista. Koliko znam, dvoumio se da li da ostavi bijatlon ili da se koncentriše samo na letenje. Bio je tako mlad - rekao je Juri Kaminski, selektor muške reprezentacije Rusije u bijatlonu.

Igor Malinovski
foto: Printskrin/Instagram

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track