SRPSKI POLICAJCI BLISTAJU NA SVETSKIM IGRAMA U ROTERDAMU: Borenović od zlata, četiri borbe - četiri pobede!
Foto: Mup Srbije

Svaka čast

SRPSKI POLICAJCI BLISTAJU NA SVETSKIM IGRAMA U ROTERDAMU: Borenović od zlata, četiri borbe - četiri pobede!

Ostali sportovi -

Kakav novi sjajan dan za srpske policajce na Svetskim igrama u Roterdamu. Posle Ljubiše Momčilovića koji je u streljaštvu osvojio zlatnu medalju u konkurenciji, verovali ili ne čak 92 strelca, usledila su takmičenja u džudou.

Pančevac Branko Borenović danas je imao čak četiri borbe, sve četiri je pobedio, osvojivši zlato.

Zabeležio je pre podne dve pobede u kvalifikacijama (God Bike Holandija, pa Uganbajer Dalatiseren iz Mongolija) a onda je bio fenomenalan protiv ljubimca domaće publike u polufinalu, Holanđanina Durge Mikea. Čak tri puta ga je izbacio sa tatamija i sudije se nisu dvoumile.

U finalu za rivala je imao snažnog Austrijanca Mihaela Niederorfer. Nije bilo lako, ali je Borenović uspeo jednim sjajnim zahvatom da obezbedi ipon i zasijala je šesta najsjajnija medalja. Borenovića su sa tribina bodrili vođa naše delegacije Aleksandar Milovanović, asistent Branko Aleksić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, karatisti Slobodan Bitević i Brankica Negovanović, kao i ceo tim strelaca.

Treba reći da je strelac Ljubiša Momčilović, bio bolji od sjajnih takmičara iz Sjedinjenih američkih država, Portugala i Španije, koji su mu bili najveći rivali za medalju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, čestitao je obojici, istakavši da su zlatne medalje potvrda da su srpski policajci maksimalno spremni i da na najbolji način služe svojoj zemlji bilo gde da se pojave.

Za večeras se čekaju konačni rezultati u streljaštvu u pokretu, gde je konkurencija strahovita, ali se naš srpski tim nada da će takođe osvojiti medalju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track