HANA JE MOZAK NAJBOLJEG TIMA U FORMULI 1! Njenom taktikom dominiraju: Spremna sam na sve, trku pripremam 3 nedelje
Foto: Profimedia

Stoji iza uspeha

HANA JE MOZAK NAJBOLJEG TIMA U FORMULI 1! Njenom taktikom dominiraju: Spremna sam na sve, trku pripremam 3 nedelje

Ostali sportovi -

Posle trke na Hungaroringu za Veliku nagradu Mađarske više nema dileme - Red bul ima najbolju strategiju u Formuli 1 i gotovo da nema konkurenciju.

Maks Verstapen je vodeći u generalnom plasmanu i sve bliži odbrani titule iz prošle sezone.

A sve ovo zahvaljujući jednoj dami - Hani Šmic.

Tajnu uspeha Red bula najbolje smo mogli da vidimo u trci na Hungaroringu. Neverovatna taktika, perfekcija u boksovima i izbor guma, donose timu mnogo više bodova nego što bi neko pomislio.

A upravo je Hana zadužena za strategiju tima. Ona je zadužena za komunikaciju vozača i boksa, takođe i za strategiju tokom trke. Glavni je inžinjer za strategije, koja je jedna od najodgovornijih funkcija u Formuli 1.

"Verujte, svaku trku spremam tri sedmice pre. Odvojim svoje vreme, nekada i porodica trpi, ali jednostavno želim da sam maksimalno fokusirana u svom poslu. Teško je kada ste žena u "muškom" poslu, ali verujte mi sve se može kada nešto volite. Možete se osloniti na hiljade simulacija, ali svaku trku i strategiju morate spremiti u svojoj glavi. Svaka promena brzine, krivina, loša putanja, sve to utiče i na boks, strategiju, promenu. Morate biti spremni na sve, to je takav posao. Morate reagovati u sekundi, a pre toga da imate spremno više opcija", rekla je Šmic.

Hana je na VN Mađarske, savetima i komunikacijom Vesrtapena sa devete pozicije "pogurala" do novog trijumfa.

"Ona je naš bistar um", rekao je Verstapen nakon novog trijumfa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track