SRPKINJA POKORILA PLANETU! Naša Adriana je šampionka sveta u bacanju koplja!
Foto: Atletski Savez Srbije

Bravooo

SRPKINJA POKORILA PLANETU! Naša Adriana je šampionka sveta u bacanju koplja!

Ostali sportovi -

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je svetsko zlato u bacanju koplja na Svetskom prvenstvu za juniore i juniorke u Kolumbiji.

Adriana Vilagoš još jednom je dokazala zašto je nazivaju “čudom od deteta”, ona je od malih nogu pokazivala ekstreman talenat, a već nekoliko godina unazad ona niže fantastične rezultate.

Talentovana mlada atletičarka prošle godine postala je Svetska juniorska šampionka u bacanju koplja, a ove godine nadmašila je svoj rezultat I još jednom potvrdila da je na tronu I da nema nameru da ga prepusti nekom drugom.

Novi zlatni hitac, kao i novi nacionalni rekord i rekord šampionata za starije juniorke Vilagoš je izvela na stazi stadiona u Kolumbiji rezultatom – Adriana je udarila novi pečat na istoriju srpske, ali I svetske atletike.

Današnji dan ostaće zauvek upisan kao dan kraljice sportova, dan kada se u dalekoj Kolumbiji pevalo “Bože pravde”,

Adriana je “oduvala” svoju konkurenciju kada je njeno koplje letelo do neverovatnih 63.52 m u trećoj seriji. Pored ovog fantastičnog rezultata, ona je imala još tri hica preko 60 m što govori o njenoj superiornosti I vrhunskoj formi u kojoj se nalazi. Ostale takmičarke bacale su skoro 10 metara manje od naše Adriane.

Adriana Vilagoš
foto: Atletski Savez Srbije

Vicešampionka sveta postala je Valentina Barrios iz Kolumbije sa 57,84 m, dok je treće mesto zauzela atletičarka iz Urugvaja Manuela Rotundo rezultatom 55.11 m. J

oš jedan veliki uspeh za srpsku atletiku ostvario je Bogdan Vidojkovič koji se plasirao u veliko finale trke 110 metara sa preprekama na Svetskom prvenstvu za juniore.

Vidojković je prvo istrčao novi nacionalni rekord U20 u kvalifikacijama i sa 13.69 s plasirao u polufinale ove discipline, a onda je ponovio odličan rezultat i sa 13.70 plasirao se u veliko finale.

Adriana Vilagoš
foto: Atletski Savez Srbije

Srpski atletičar je zauzeo drugo mesto u trci iza Tajleba Vilisa koji je bio najbolji sa rezultatom 13.62. Za razliku od kvalifikacija, u kojima je imao peto vreme, Vidojković je u polufinalu ostvario 11. rezultat. Srpski atletičar je krenuo sporije, a onda je istrčao perfektnu trku, pa je bez ijednog kontakta sa preponama, sa sedme došao na drugu poziciju.

Finale je na programu u noći između srede i četvrtka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track