VOZAČU BRANISLAVU MUKIĆU U SOMBORU OSMI KASAČKI DERBI! Prvenac trenera i vlasnika Jankulova, čestitke i od Štefaneka
Foto: SKAS

konjički sport

VOZAČU BRANISLAVU MUKIĆU U SOMBORU OSMI KASAČKI DERBI! Prvenac trenera i vlasnika Jankulova, čestitke i od Štefaneka

Ostali sportovi -

U Somboru je održan 95. kasački derbi, a pobedu je odnela četvorogodišnja kobila Tekila, u čijim sulkama je bio Branislav Mukić, kome je to bila ukupno osma pobeda u derbijima. Vlasnik i trener derbi-pobednika je Aleksandar Jankulov iz Dolova, kome pripadaju najveće zasluge što su se kasači ove godine vratili na Beogradski hipodrom.

Kasački derbi
foto: SKAS

Na hipodromu u Somboru je bio i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, koji je čestitao pobednicima na velikom uspehu. Derbi distanca je iznosila 2700 metara (autostart), ukupno je bilo 11 učesnika domaćeg odgoja, a nagradni fond je iznosio 600.000 dinara. Ostvareno pobedničko vreme 1:19,7 prosečno po kilometru.

Kasački derbi
foto: SKAS

Aleksandru Jankulovu je ovo prvenac u kasačkom derbiju. Drugi je bio Grom H.P. (Boris Kečenović, vreme 19,9), treća Tur de Luks (Andor Anđal, 20,0), četvrti Džeronimo S.G. (Saša Grujić, 20,1).

- Osećaj je neopisiv! Zaista, ovo mora da se doživi - rekao je ponosni vlasnik pobeničkog grla Aleksandar Jankulov i dodao: - Grom je bio jako dobar, Brana ga je čekao na leđima i da krene u završnicu. Po meni, Džeronimo je krenuo jako rano. Mislim da je trebalo Grujić još malo da sačeka.

Kasački derbi
foto: SKAS

Veliki udeo pored Branislava Mukića u Tekilin razvitak ima i Miodrag Pantić, koji od ove sezone vozi na jugu Francuske i predstavljaće Srbiju na šampionatu Evrope za vozače na hipodromu u Monsu u Belgiji.

- Miško je srećan i prezadovoljan. Rekao je da čestitam Brani i da bi izvezao taktički istu trku. Brana je vozio savršeno. Plan je da se istrči revanš derbi, posle toga vrlo verovatno i susret u Pešti. Nakon šampionata petogodaca iduće godine planiramo da ode u priplod i da pustimo Turbo Sunda - najavio je Aleksandar Jankulov.

58. trku za "Pehar Somborskih novina" (1800m, autostart, 150.000 dinara), za trogodišnja grla, dobila je Džil Higins A.T. (trener i vlasnik Tomislav Višnjić), u čijim sulkama je bio vozač iz Slovenije Peter Zadel, koji vozi Višnjićeve kasače u Švedskoj. Pobedničko vreme 1:18,5.

Na drugom trkačkom danu u Somboru, koji je uspešno organizovao član uprave Srpskog kasačkog saveza (SKAS) Branislav Jokić, u trci "Memorijal porodice Preradović" (2200 m, autostart, 150.000 dinara), pobedila je Jokićeva šestogoda kobila oždrebljena u Italiji Ejmi del Duomo (vozač i trener Vladimir Pribić) iz štale "Drim kečer" iz Sombora, uz ostvareno vreme 1:17,3.

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track