SVETSKO PRVENSTVO U RVANJU ZA SENIORE: Formiran organizacioni odbor
Foto: Rvački savez Srbije

Održana konstitutivna sednica

SVETSKO PRVENSTVO U RVANJU ZA SENIORE: Formiran organizacioni odbor

Ostali sportovi -

Rvački savez Srbije organizovao je konstitutivnu sednicu u Palati Srbije povodom izbora Organizacionog odbora za Svetsko prvenstvo u rvanju za seniore koje će se održati od 10. do 18. septembra u Beogradu. Na turniru će učestvovati 2500 rvačica i rvača iz 74 zemalja.

Za predsednika Organizacionog odbora izabran je Darko Udovičić, pomoćnik ministra za sport i omladinu. Za direktora takmičenja izglasan je Milan Jelić, generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije, a tehnički sekretar je Dušica Kovačević, sekretar RSS-a.

Organizacioni odbor čine predstavnici najvažnijih institucija kao što je Davor Štefanek, olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije, Olimpijski komitet Srbije Đorđe Višacki, grad Beograd odnosno član veća za sport Goran Spasojević.

Takođe članovi su i Slaviša Lakićević načelnik Uprave saobraćajne policije i Dejan Bojović načelni uprave policije koji se nalaze na čelu štaba MUP-a za organizaciju ovog velikog istorijskog događaja. Članovi su i predstavnici Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, predsednik, Rajko Baltić, podpredsednik i Vulešević Dragan, član predsedništva.

Predsednik Nadzornog odbora je Savo Zatezalo, selektor reprezentacije za veterane i bivši rvač, dok je za predsednika Komisije za javne nabavke izabran Zvonko Popović.

Na sastanku je usvojen Pravilnik o radu Organizacionog odbora za Svetsko prvenstvo za seniore.

„Organizacioni odbor ima pred sobom ozbiljan zadatak organizovanja istorijskog sportskog događaja koji će se održati u našoj zemlji od 10. do 18. septembra. U Odboru se nalaze ozbiljni ljudi sa dugogodišnjim iskustvom u pripremama i sprovođenju ovako velikih sportskih takmičenja. Želeo bih da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta Vlade Srbije na velikoj i izuzetno značajnoj podršci, gradu Beogradu i Vladi Republike Srbije“ – izjavio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track