HRVATICA DOMINANTNA: Perković šesti put uzastopno šampionka Evrope u bacanju diska
Foto: Profimedia

Evropsko prvenstvo

HRVATICA DOMINANTNA: Perković šesti put uzastopno šampionka Evrope u bacanju diska

Ostali sportovi -

Hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je večeras zlatnu medalju u disciplini bacanje diska na evropskom prvenstvu u Minhenu.

Perković je do svoje šeste uzastopne titule najbolje na evropskom prvenstvu stigla hicem od 67,95 metra, koji je ostvarila u petoj seriji.

Odličan nastup imala je i Nemica Kristin Pudenc. Ona je osvojila srebrnu medalju novim ličnim rekordom od 67,87 metara.

Najniži stepenik na pobedničkom postolju zauzela je još jedna Nemica Klaudine Vita hicem od 65,20 metara.

Italijanski atletičar Marsel Džejkobs osvojio je večeras zlatnu medalju u trci na 100 metara na Evropskom prvenstvu u Minhenu.Džejkobs je deonicu istrčao za 9,95 sekundi, i tako izjednačio rekord šampionata.

Srebro je pripalo Britancu Žarnel Hjudžisu (9,99), dok je bronzu osvojio njegov sunarodnik Džeremaja Azu (10,13).

U trci na 100 metara u konkurenciji dama zlato je osvojila Nemica Džina Lukenkemper rezultatom 10,99 sekundi.

Druga kroz cilj je prošla Mudjinga Kamubundji iz Švajcarske sa samo pet stotinki zaostatka za Nemicom. Bronza je pripala Deril Neijt iz Velike Britanije (11,00).

Glavna favoritkinja za zlato Britanka Dina Ašer Smit se povredila tokom trke, i kroz cilj je prošla poslednja.

Srpski atletičar Lazar Anić osvojio je večeras 11. mesto u finalu skoka udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu.Anić je do 11. mesta stigao skokom iz treće serije od 7,37 metara. U prve dve serije Anić je prestupio, i rezultat od 7,37 metra nije mu bio dovoljan da izbori nova tri pokušaja.

Titulu evropskog prvaka odbranio je Grk Miltadis Tentoglu.

On je do zlata stigao novim rekordom šampionata koji sada iznosi 8,52 metra.

Srebro je osvojio Britanac Džejkob Djuk-Finčem (8,06), dok je bronza pripala Švedjaninu Tobijasu Montleru sa istom dužinom ali većim brojem prestupa.

Nemački atletičar Niklas Kaul osvojio je večeras zlatnu medalju u desetoboju na Evropskom prvenstvu u Minhenu.Kaul je do zlata stigao osvojivši 8545 bodova.

Tragičar večeri je Švajcarac Simon Ehamer, koji je posle prvih devet disciplina bio u vodjstvu, ali je nakon večerašnje trke na 1.500 metara pao na drugo mesto i sa 8468 bodova osvojio srebro.

Bronza je pripala Estoncu Janeku Oiglaneu, koji je takmičenje završio sa 8346 bodova.

Atletičar Srbije Elzan Bibić zauzeo je večeras 18. mesto u trci na 5.000 metara na Evropskom prvenstvu u Minhenu, u kojoj je zlatnu medalju osvojio Norvežanin Jakob Ingebrigtsen.U konkurenciji 24 finalista, Bibić je prešao stazu za 13:39,60 minuta, što je za više od 15 sekundi slabije od njegovog ličnog i državnog rekorda na 5.000 metara.

Ingebrigtsen je do zlata stigao vremenom od 13:21,13 minuta, dok se srebrom okitio španski reprezentativac Mohamed Katir sa 13:22,98.

Bronzanim odličjem okitio se italijanski atletičar Jemaneberhan Kripa, koji je prešao stazu za 13:24,83 minuta.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track