Najnovije vesti

NOVA ŠAMPIONKA EVROPE NIJE HTELA SRBIJU, IZABRALA BOSNU! Otac: Ja sam pravoslavac iz Hercegovine, nismo birali gde ćemo se roditi
Foto: Fejsbuk

čudo od deteta

NOVA ŠAMPIONKA EVROPE NIJE HTELA SRBIJU, IZABRALA BOSNU! Otac: Ja sam pravoslavac iz Hercegovine, nismo birali gde ćemo se roditi

Ostali sportovi
15:44h

Plivačica Lana Pudar, koja ima samo 16 godina, osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Mlada Lana je tako ostvarila svoj najveći uspeh u karijeri, a za zlatno odličje joj je bilo potrebno tačno 2:06.81 vremena. Drugo mesto pripalo je Dankinji Heleni Rosenadal Bah koja je kasnila 0.49 sekundi, a treća je bila Italijanka Ilarija Kusinato koja je imala 0.96 sekundi zaostatka u odnosu na mladu Lanu.

Supertalentovana plivačica Lana Pudar je prošle godine bila tema regiona, a devojka iz Bosne i Hercegovine je sa 15 godina ostvarila olimpijsku normu.

Lana je rođena u Mostaru, a ekspresno se povela diskusija da li bi u nastavku karijere mogla da se takmiči pod nekom drugom zastavom, pa i srpskom.

"Lana pliva za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porekla i zemlju koju nosi u srcu", napisao je njen otac i nekadašnji golman, između ostalog i beogradskih klubova Čukaričkog i Palilulca Velibor Pudar i dodao: - "Bosna i Hercegovina je moja zemlja, ja sam pravoslavac iz Hercegovine. Nismo birali gde ćemo se roditi".

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja