RADUJ SE SRBIJO, ANGELINA TOPIĆ OSVOJILA BRONZU: Četvrta medalja za Srbiju na EP!
Foto: Srspki atletski savez

ep u atletici

RADUJ SE SRBIJO, ANGELINA TOPIĆ OSVOJILA BRONZU: Četvrta medalja za Srbiju na EP!

Ostali sportovi -

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju u skoku u vis na Evropskom prvenstvu u Minhenu.Topić je do bronze stigla preskočivši visinu od 1,93 metra. Ona nije uspela da preskoči 1,95, visinu do koje stigla preskočivši 1,86, 1,90 i 1,93 metra iz prvog pokušaja.

Angelina Topić ima 17 godina i ovo joj je prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji.

Angelina Topić
foto: Profimedia

Zlato je pripalo Ukrajinki Jaroslavi Mahučih, koja se zaustavila na 1,95 metara, isto kao i srebrna Marija Vuković iz Crne Gore. Inače, Marija je rođena u Kninu.

Ukrajinka je do zlata stigla zahvaljujući manjem broju pokušaja, tačnije Crnogorka je dva puta obarala lestvicu na 1,93 metra, dok je Ukrajinka tu visinu preskočila iz prvog pokušaja.

Srbija je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu imala 14 predstavnika, i osvojila je četiri medalje. Ivana Vuleta je osvojila zlato u skoku udalj, dok su srebra osvojili Adriana Vilagoš u bacanju koplja i Armin Sinančević u bacanju kugle.

Tok finala u skoku uvis za žene na Evropskom prvenstvu u Minhenu:

Ukrajinka Jaroslava Mahučik prva preskočiča 195 cm, propustila bila 193. Crnogorka Marija Vuković iz trećeg, poslednjeg, pokušaja preskočila 195 cm.

Lestvica je podignuta na 195 cm

193 cm - Angelina Topić iz prvog pokušaja preskočila 193 cm. Ona je čudo od deteta! Odmah su usledili saveti sa tatom Dragutinom!

Lestvica je podignuta na 193 cm

190 cm - Angelina Topić lagano i preko 190 cm, njen otac Dragutin Topić sa jakim emocijama prati svaki skok ćerke

Lestvica je podignuta na 190 cm, Crnogorka Marija Vuković odmah preskače

186 cm - Čudesna Angelina Topić preskočila i 186 cm, izvanredna na početku finala!

182 cm - Angelina Topić iz prvog pokušaja bez problema preskače ovu visinu!

Dan posle ogromnog uspeha za srpsku atletiku i srebra Adriane Vilagoš, uspešan niz mogla bi ove nedelje da nastavi Angelina Topić, ćerka našeg legendarnog atletičara Dragutina Topića. Srbija ima već tri osvojene medalje na Evropskom prvenstvu u Moinhenu. Angelina je nedavno napunila tek 17 godina!

Angelina je poprilično ubedljivo uspela da se domogne finala, pošto je bez ikakvih problema preskočila letvicu na visinama od 1,78, potom na 1,83, da bi na kraju rutinski preletela i preko 1,87, što je bilo i više nego dovoljno da se domogne finala.

Mnogo veći izazov će biti sada ispred naše mlade atletičarke, koja će možda moći da se domogne i nekog od odličja u ovoj disciplini, pošto je prethodno uspela da osvojii jedno i na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju.

Srbija je do sada na Evropskom prvenstvu u Minhenu osvojila tri medalje, pošto je

Bronza za Angelinu Topić! Četvrta medalju za Srbiju na ovom EP! Posle zlata Ivane Vulete, srebra Adriane Vilagoš i Armina Sinančevića, stiglo i bronzano odličje za srpsku atletiku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track