POBEGLA U KOLONI IZ KNINA, A SADA JE VICEŠAMPIONKA EVROPE: Marija Vuković U SUZAMA proslavila srebro u Minhenu
Foto: Profimedia

ATLETIKA

POBEGLA U KOLONI IZ KNINA, A SADA JE VICEŠAMPIONKA EVROPE: Marija Vuković U SUZAMA proslavila srebro u Minhenu

Ostali sportovi -

Crnogorska atletičarka Marija Vuković osvojila je srebrnu medalju na EP u Minhenu, ispred srpske takmičarke Angeline Topić koja je bronzom ušla u istoriju srpske "kraljice sportova" kao najmlađa koja se sa kontinentalnog šampionata vraća sa odličjem.

Marija Vuković
foto: Profimedia

Zlato je pripalo Ukrajinki Jaroslavi Mahučih, koja se zaustavila na 1,95 metara, isto kao i srebrna Marija Vuković iz Crne Gore.

Ukrajinka je do zlata stigla zahvaljujući manjem broju pokušaja, tačnije Crnogorka je dva puta obarala lestvicu na 1,93 metra, dok je Ukrajinka tu visinu preskočila iz prvog pokušaja.

Srebro je bilo Marijino, a ona ga je proslavila u suzama. Crnogorska atletičarka nije krila emocije posle velikog uspeha.

Marija Vuković
foto: Profimedia

Devojka iz Knina je pokazala da se nalazi u sjajnoj formi, a u sve medalje utkana je teška životna priča.

Posle Oluje je izbegla u Crnu Goru sa samo tri godine, a o teškim životnim trenucima pričala je Marijina sestra, košarkašica Jovana Vuković u intervjuu za "košarka24.rs".

Marija Vuković
foto: Profimedia

"Rođena sam u Kninu 1993. godine. Mama i tata su iz Knina, bilo je ratno stanje, usledila je akcija „Oluja“, i mi smo se našli u Beogradu. Tu sam kao beba operisala treći bubreg. Kratko smo boravili u Valjevu. Tata je dobio posao na Cetinju u štampariji, pa smo nas četvoro, roditelji, sestra i ja došli u Crnu Goru gde smo odrasli. Do 2. razreda srednje škole smo bili tu, a zatim smo se sestra i ja preselile u Bar. Sestra zbog uslova u svom sportu, a ja zbog sestre. Tu je i počela moja priča sa košarkom", otkrila je nedavno Marijina sestra Jovana.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track