CIRIH NEĆE VIDETI NAJBRŽEG NA SVETU: Džejkobs neće dobiti specijalnu pozivnicu za finale Dijamantske lige
Foto: Profimedia

ATLETIKA

CIRIH NEĆE VIDETI NAJBRŽEG NA SVETU: Džejkobs neće dobiti specijalnu pozivnicu za finale Dijamantske lige

Ostali sportovi -

Organizatori finala atletske Dijamantske lige u Cirihu saopštili su da aktuelni olimpijski i evropski prvak na 100 metara Marsel Džejkobs neće dobiti pozivnicu za učešće na tom takmičenju.

Džejkobs je ranije rekao da je zatražio poziv za finale Dijamantske lige, koje se održava 8. septembra, kako bi se takmičio protiv najboljih američkih sprintera.

Italijan je ove godine nekoliko puta bio povređen, pa nije učestvovao ni na jednoj od šest trka na 100 metara u Dijamantskoj ligi, što ga je sprečilo da osvoji bodove i da se kvalifikuje za finale u Cirihu.

"Ne postoji drugi način da se dođe, niko ne može biti pozvan, a da nije kvalifikovan, osim nekoliko domaćih atletičara", precizirao je mejlom AFP-u kodirektor manifestacije Andreas Hediger.

Marsel Džejkobs
foto: Profimedia

Organizatori navode da bi isti slučaj bio i sa Norvežaninom Karstenom Varholmom (olimpijski i evropski šampion i svetski rekorder na 400 metara s preponama), da je hteo da se takmiči u trci na 400 metara.

Poput Džejkobsa, Varholm je u junu doživeo povredu butnog mišića, a učestvovao je samo na Svetskom i Evropskom prvenstvu.

Pobedniku finala u svakoj atletskoj disciplini dodeljuje se pehar i iznos od 30.000 dolara.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track