GLAVOM DIŽE 30 KILOGRAMA, OVO MORATE VIDETI: Neverovatne vežbe Džordža Rasela, budućeg šampiona FORMULE 1 (VIDEO)
Foto: EPA, Instagram

spektakularno

GLAVOM DIŽE 30 KILOGRAMA, OVO MORATE VIDETI: Neverovatne vežbe Džordža Rasela, budućeg šampiona FORMULE 1 (VIDEO)

Ostali sportovi -

Džordž Rasel, vozač ekipe Mercedes, otkrio je svojim obožavateljima kako se sprema za trke Formule 1. Mladi Britanac zadivio je svet vežbama koje praktikuje.

Džordž Rasel
foto: EPA

Zvuči neverovatno, ali snimak to jasno pokazuje, Džordž Rasel glavom podiže 30 kilograma! Upravo toliko ima teg koji on drži glavom nekoliko sekundi, uz asistenciju svog ličnog trenera.

Vozači Formule 1 moraju da budu u izuzetnoj fizičkoj, ali i mentalnoj spremi, jer bolidi dostižu neverovatne brzine, a na njih u krivinama deluje velika G sila. Zato i ne čudi što ih zovu pilotima. Baš taj nivo spreme moraju da imaju vozači Formule 1.

Džordž Rasel (24) jedan je od najtalentovanijih automobilista u "najvećem svetskom ciskusu". Kvalitet je potvrdio dolaskom u Mercedes, gde je već u debitantskoj sezoni ostvario sjajne rezultate, tako što se čak pet puta popeo na pobednički podijum. Osvojio je treće mesto u Australiji, Španiji, Azerbejdžanu, Francuskoj i Mađarskoj.

Džordž Rasel
foto: EPA

Englez rođen u mestu Kings Lin, poznatoj luci, ima i jednu pol poziciju u karijeri, na trci u Mađarskoj, na stazi Hungaroring. Veliki je potencijal i prvi čovek F1 tima Mercedesa Toto Volf veruje da se u njemu krije budući šampion.

Rođen je u običnoj engleskoj porodici, srednjeg staleža, a automobilske trke zavoleo je uz starijeg brata Bendžija. Počeo je da vozi karting, a oba brata imala su podršku roditelja i sestre Sare. Njegov potencijal je prepoznat još u detinjstvu, a otac Stiv, inače mali preduzetnik, uložio je novac u svog naslednika i omogućio mu školovanje na najboljim automobilskim školama.

Džordž Rasel
foto: Printskrin/Instagram

Džordž Rasel osvojio je sve što je moglo da se osvoji u kartingu, a onda je prešao u jače šampionate trkačkih automobila, gde je takođe ređao uspehe. Počeo je da zarađuje novac, a u februaru 2015, proglašen je za jednog od 12 vozača odabranih da se pridruže programu "SuperStars" britanskog kluba vozača. Bio je najmlađi ikada primljen u sistem jer je imao 17 godina.

U šampionatima GP3 i Formula 2 bio je šampion, što mu je otvorilo vrata Formule 1, pa je 2019. potpisao ugovor sa timom Vilijams. Iste godine, debitovao je u F1 na trci u Australiji. U direktnom okršaju u prvenstvu GP3 pobedio je Landa Norisa, danas vozača ekipe Meklaren.

Džordž Rasel obožava fudbal i veliki je navijač Vulverhemptona. Voli biciklizam, golf, klizanje, planinarenje i video igrice. Sebe ne doživljava kao zvezdu, živi normalnim životom. Na društvenim mrežama prati ga više od dva miliona ljudi.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track