SRPSKI RVAČI ZAVRŠILI PRIPREME U MAĐARSKOJ, SLEDI ZAVRŠNA FAZA U ZRENJANINU Stojan Dobrev: Želja je da nastavimo niz odličja na SP
Foto: Rvački savez Srbije

RVANJE

SRPSKI RVAČI ZAVRŠILI PRIPREME U MAĐARSKOJ, SLEDI ZAVRŠNA FAZA U ZRENJANINU Stojan Dobrev: Želja je da nastavimo niz odličja na SP

Ostali sportovi -

Svetsko prvenstvo u rvanju kome će Beograd po prvi put biti domaćin od 10. do 18. septembra se polako bliži. Glavni grad Srbije ugostiće preko 2.500 rvača iz više od 80 zemalja, a takmičenje u Beogradskoj areni biće istinski sportski spektakl.

Rvačka reprezentacija Srbije nedavno se vratila sa priprema iz Mađarske, a završna faza treninga pred start šampionata biće odrađena u Zrenjaninu.

U Budimpešti smo proveli 12 dana i imali zaista izvanredne uslove”, počinje priču trener srpskih rvača Stojan Dobrev i dodaje:

Mađari imaju izvanredne borce i zato je bilo jako važno da smo bili u prilici da sa njima odmerimo snage. Osim Mađara, bilo je tu još tri, četiri reprezentacije tako da je intezitet rada bio na izuzetno visokom nivou. Najvažnije je da su naši rvači imali dosta kvalitetnog sparinga i mogu reći da sam veoma zadovoljan treninzima. Uspeli smo da značajno poboljšamo kondiciju, ali i da uradimo dosta tehničkih detalja. Ipak, ono što je najvažnije je da su svi naši takmičari zdravi i da nema povreda”, konstatuje Dobrev.

Stojan Dobrev
foto: Rvački savez Srbije

Iskusni rvački stručnjak je naglasio da će u predstojećih desetak dana do početka šampionata fokus u radu biti da se održi tonus, ali i da se takmičari odmore i maksimalno podignu nivo koncetracije:

U Zrenjaninu ćemo se potruditi da usavršimo određene detalje. Probaćemo da kroz treninge na otvorenom što je moguće više relaksiramo sve takmičare, a bavićemo se i detaljnom analizom protivnika kroz gledanje video snimaka”, kaaže Dobrev i dodaje:

Na raspolaganju imam 15 rvača, od kojih će njih sedmorica učestvovati na Svetskom prvenstvu, dok su ostali mladi i veoma talentovani borci kojima će ovaj jako kvalitetan rad biti od dragocenog značaja za budućnost”.

Dobrev je posebno pohvalio rukovodstvo Rvačkog saveza Srbije koje je obezbedilo vrhunske uslove za trening.

Od početka godine sproveli smo opsežne pripreme. Počevši od boravka u Hrvatskoj gde je bio krem svetskog rvanja, preko bazičnih priprema u Belmekenu gde smo tokom 27 dana obavili onaj najvažniji deo bazižnih priprema, do kasnijeg rada u Turskoj i Mađarskoj. Imali smo svu neophodnu podršku i na tome smo veoma zahvalni“.

O rezultatskim ambicijama i očekivanjima na Svetskom prvenstvu Dobrev je rekao:

Rvanje je specifičan sport, tako da je veoma teško unapred davati bilo kakve prognoze. Međutim, ako momci budu pokazali svoj pun potencijal i na pravi način primene sve ono što smo radili na treninzima onda imamo velike šanse da osvojimo medalju. Od 2014. godine sam trener reprezentacije Srbije i na svih prethodnih šest svetskih šampionata smo osvajali bar jedno odličje, pa je moja želja i cilj da nastavimo taj niz iako će konkurencija zaista biti žestoka“, zaključio je Dobrev.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track