SRBIJA PONOVO MAKSIMALNA: Orlovi u velikom stilu do nokaut faze!
Foto: Profimedia

SVETSKO PRVENSTVO

SRBIJA PONOVO MAKSIMALNA: Orlovi u velikom stilu do nokaut faze!

Ostali sportovi -

Odbojkaši Srbije savladali su Tunis rezultatom 3:0 ( 29:27, 25:15, 25:17) u 3. kolu grupe A na Svetskom prvenstvu u odbojci koje se održava u Poljskoj i Sloveniji.

Srbija je grupnu fazu takmičenja završila sa tri pobede, maksimalnih devet bodova i bez izgubljenog seta i sada čeka ime rivala u osmini finala.

Najefikasniji u redovima Srbije na današnjem meču bili su Uroš Kovačević sa 15 i Marko Podraščanin i Dušan Petković sa po 11 poena, dok je Srećno Lisinac meč završio sa osam poena. U timu Tunisa najbolji je bio Hamza Naga sa 12 poena.

Tunis je bolje počeo meč, poveo je sa 17:11, ali su izabranici Igora Kolakovića uspeli da u finišu seta prvo stignu do izjednačenja (24:24), a potom i da as servisom Kovačevića iskoriste treću set loptu i dobiju taj deo igre sa 29:27.

Srbija je loše počela i drugi set, vodio je Tunis sa 10:6, ali je sredinom tog dela igre preokrenula rezultat i na kraju ubedljivo dobila taj deo igre sa 25:15. Za razliku od prva dva seta, odbojkaši Srbije su tokom celog trećeg seta bili u prednosti i bez većih problema su ga priveli kraju i dobili sa 25:17.

Srbiji će u osmini finala rival biti Kuba ili Argentina, u zavisnosti od rezultata meča između Italije i Kine.

Mečevi te faze će se igrati u Gljivicama i Ljubljani od 3. do 6. septembra

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track