TROJICA ILI ČETVORICA SE JOŠ NISU VRATILI U SPLIT: Selektor je dobro raspoložen posle pobede, večeras će pričati sa "odsutnima"
Foto: Starsport©

vaterpolo

TROJICA ILI ČETVORICA SE JOŠ NISU VRATILI U SPLIT: Selektor je dobro raspoložen posle pobede, večeras će pričati sa "odsutnima"

Ostali sportovi -

Srpski vaterpolisti pobedili su Sloveniju rezultatom 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0) i overili plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, gde će gotovo izvesno igrati sa Francuskom. Selektor Dejan Savić imao je zamerke na račun igre svojih izabranika.

Vaterpolo, Dejan Savić, Vaterpolo reprezentacija Srbije
foto: VSS/Aleksan, VSS/Aleksandra Krupanič

– Prve dve četvrtine smo bili uspavani. Posle je bilo malo bolje zahvaljujući zadacima koje sam morao da im postavim kako bi ih razbudio. Ne možemo još da budemo zadovoljni ali imami dan i po do osmine finala - rekao je Dejan Savić.

Na pitanje novinara jesu li se vratili trojica- četvorica igrača koje je Savić pomenuo posle debakla od Mađarske (7:16) da možda nisu ni došli u Split, selektor se prvo nasmejao pa rekao:

– Videćemo večeras posle sastanka.

Golman Lazar Dobožanov podelio je minutažu sa Dimitrijem Rističevićem na golu Srbije.

– Videlo se da smo u grču ali smo to na kraju uspeli da prevaziđemo. To je najbitnije pred utakmicu osminu finala - rekao je Dobožanov.

Dejan Savić
foto: Starsport©

Prvi gol na evropskom prvenstvu je postigao Vasilije Martinović:

– Bitna nam je pobeda pre svega da vratimo samopouzdanje posle poraza od Mađara. Bio je potreban period dobre igre da se potpuno trgnemo i da se na miru pripremamo za protivnika u osmini finala.

Viktor Rašović je od deset srpskih asistencija bio zaslužan za četiri:

– Čestitam ekipi na dobroj igri u većem delu. Slovenci su kao i protiv Mađara pokazali igru u prve dve četvrtine. Posle je naš kvalitet došao do izražaja i sada se okrećemo narednom protivniku. Sugurno je da ćemo dati sve od sebe i nadam se da je onaj dan sa Mađarima ružna prošlost.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track