OGNJEN ILIĆ ISAPISAO ISTORIJU SRPSKOG BICIKLIZMA: Na Svetskom prvenstvu u Australiji zauzeo 30. mesto
Foto: Biciklistički savez Srbije

BICIKLIZAM

OGNJEN ILIĆ ISAPISAO ISTORIJU SRPSKOG BICIKLIZMA: Na Svetskom prvenstvu u Australiji zauzeo 30. mesto

Ostali sportovi -

Srpski reprezentativac Ognjen Ilić zauzeo je 30. mesto na Svetskom prvenstvu u disciplini individualni hronometar što je najbolji rezultat u istoriji srpskog biciklizma.

Ilić je opravdao očekivanja na stazi dugoj 34,2 kilometra u australijskom gradu Volongongu gde se održava Svetsko prvenstvo u biciklizmu i na cilj je stigao sa 3,16 minuta zaostatka za Norvežanin Tobijasom Fosom koji je osvojio zlatnu medalju ispred velikih favorita drugoplasiranog Stefana Kunga, Švajcarca i trećeplasiranog Belgijanca Tenka Evenpula.

Dvostruki šampion sveta u ovoj disciplini Italijan Felipo Gana je bio tek sedmi, a svetski broj jedan, Slovenac Tadej Pogačar šesti.

Na šampionatu u Australiji Srbija ima još dva takmičara Jelenu Erić koja će voziti drumsku trku seniorki i Mihajla Stolića u konkurenciji juniora.Ognjen Ilić će voziti i drumsku trku jer naš najbolji biciklista, prvi Srbin u elitnom profi timu Bahrein, Dušan Rajović je uoči puta u Australiju " zaradio" virus u Venecueli gde je pobedio u etapi " Vuelte Venecuela", pa nije ni otišao u Australiju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track