SVE JE SPREMNO ZA VELIKI DOGAĐAJ: Srpski timovi spremni za SP u Beogradu
Foto: Savez za školski sport

školski sport

SVE JE SPREMNO ZA VELIKI DOGAĐAJ: Srpski timovi spremni za SP u Beogradu

Ostali sportovi -

U Berlinu se završava Svetsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji, a u Beogradu u utorak startuje Svetsko košarkaško prvenstvo u uzrastu srednjoškolaca.

Za pehar najboljih na planeti boriće se 27 država sveta (16 u ženskoj i 11 u muškoj konkurenciji).

Ekipe u Beograd stižu u utorak, od srede na programu su prvi mečevi a za 24. uveče planiran je svečani program i Veče nacija (predstavljanje svih ekipa i tradicija koje donose iz njihovih zemalja). A povodom početka velikog događaja predstavnici Beogradska asocijacija za školski sport, posetili su beogradske srednje škole, koje će učestvovati na Svetskom školskom prvenstvu.

školski Sport
foto: Savez za školski sport

Vesna Čitaković Đurišić, predsednica BAŠS tom prilikom učesnicima, koji će predstavljati Srbiju i grad Beograd, poklonila je dresove koje je asocijacija pripremila specijalno za ovaj svetski događaj. Ona je čestitala direktorima i vođama ekipa, na ostvarenom plasmanu na SP i poželela im puno uspeha. Srbiju će u konkurenciji dečaka predstavljati učenici Sportske gimnazije, uz koje će bitidirektorka Ivanka Kovačević i vođa ekipe profesor Ivana Vico.

Srbiju I kod srednjoškolki predstavljaće Gimnazija „Patrijarh Pavle“, uz koje će biti direktor Jasmin Nikolovski i vođa profesor Zoran Stanojević. U ženskoj konkurenciji imaćemo i SBIJU II, za koju će nastupati učenice „XII beogradske gimnazije“ uz koje će biti direktorka Gordana Pavlović i vođa ekipe profesor Slađana Beatović. SP se održava u četiri beogradske hale, u organizaciji Sveza za školski sport Srbije, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, Gradskog sekretarijata za sport i ISF (Svetske školske sportske federacije).

školski Sport
foto: Savez za školski sport

Uz veliki broj evropskih država na ovom takmičenju će nastupati i Brazil, Indija, Čile, Nigerija, Nepal...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track