KRALJ RIJA SE POVUKAO IZ MMA: Odluku saopštio na dan kada mu se rodio sin! Karijeru mu je obeležio meč sa Konorom Mekgregorom
Foto: Instagram

KRAJ JEDNE ERE

KRALJ RIJA SE POVUKAO IZ MMA: Odluku saopštio na dan kada mu se rodio sin! Karijeru mu je obeležio meč sa Konorom Mekgregorom

Ostali sportovi -

Žoze Aldo Žunior, čuveni "Kralj Rija", objavio je povlačenje iz MMA i odlazak u penziju. Aldo se na ovaj potez odlučio na dan kada mu se rodio sin.

Iako ne sasvim neočekivana, ova vest odjeknula je poput bombe u borilačkom svetu jer se šampioni kakav je bio Žoze Aldo ne rađaju svakog dana.

Podario je nezaboravne mečeve, ne samo u svojih 4.5 godine suverene vladavine na tronu pero lake kategorije (66kg) nego i posle toga.

Prekretnica u karijeri mu je svakako bio meč protiv Konora Mekgregora, koji je Aldo izgubio nokautom u 13. sekundi meča.

Mnogi bi rekli da se Aldo, kao Brazilac i ne dovoljno velika zvezda za zvučne sponzore i široke mase, s obzirom na njegovo poreklo iz favela Rio de Žaneira i činjenicu da do današnjeg dana nije naučio engleski jezik, našao na putu novoj "zlatnoj koki" UFC-a u nastajanju.

A dobro znamo kako UFC čuva svoje zlatne koke, pa ako ste Džon Džouns onda se možete i drogirati i tući žene, ako ste Kamzat Čimaev ne brinite za vagu, a ako ste Konor nećete morati na revanš sa verovatno najvećim šampionom featherweight kategorije svih vremena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track