ZAJEDNIČKIM SNAGAMA U NOVE POBEDE: Bokserski savezi Republike Srpske i Srbije potpisali sporazum o saradnji
Foto: BSS

BOKS

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA U NOVE POBEDE: Bokserski savezi Republike Srpske i Srbije potpisali sporazum o saradnji

Ostali sportovi -

Zajedničkim snagama u nove pobede, u bolje sutra, u svetlu budućnost plemenite veštine! Predsednici bokserskih saveza Republike Srpske i Srbije, Slavenko Ristić i Nenad Borovčanin, potpisali su u Bijeljini sporazum o saradnji između ova dva saveza, čime će bokserima i bokserkama iz Srpske biti omogućeno da učestvuju u svim takmičenjima u okviru nacionalnih selekcija Srbije.

Ovo je nastavak saradnje dveju bratskih saveza koja je omogućavala bokserima iz Republike Srpske da odlaze na pripreme, u kampove i budu deo sportskih seminara koje organizuje Bokserski savez Srbije.

boks
foto: BSS

Najbolji primer je Sara Ćirković, evropska šampionka iz Republike Srpske koja je nastupala za našu reprezentaciju. Na predlog Slavenka Ristića počeli smo da organizujemo zajedničke seminare i kampove, a jedan od rezultata saradnje je i prvo kolo Regionalne bokserske lige zemalja bivše Jugoslavije, koje se održava u Banjaluci gde ćemo ponovo u ringu videti i članove legendarnog kluba sa Vrbasa, BK Slavija koji je u svojim redovima imao i Marjana Beneša. Želimo na najbolji mogući način da promovišemo boks, te da treninzi za početnike budu besplatni, kako bi sva deca imala jednaku šansu da pobeđuju i postanu šampioni” – naglasio je Borovčanin.

Predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske Slavenko Ristić oduševljen je nastavkom saradnje sa BSS, što se predsednik BSS Borovčanin potrudio i našano načina da pomogne talente iz Srpske.

Boks je plemenita vještina. Ceo život sam voleo borilačke sportove i odlučio sam da pomognem boksu, da stanem na čelo Bokserskog saveza, jer znam da imamo ozbiljnu tradiciju u ovom sportu, veoma talentovanu decu u Bijeljini, Banjaluci, Bratuncu i drugim opštinama i gradovima. Treba ih samo prepoznati i omogućiti im da treniraju i napreduju” – istakao je Ristić.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin poklonio je ovom prilikom boksersku opremu Klubu borilačkih sportova TRB iz Bijeljine.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track