DVOSTRUKI OLIMPIJSKI ŠAMPION IZ RUSIJE O MOBILIZACIJI: Mnogima se neće svideti njegovo mišljenje, spreman je na sve!
Foto: Printskrin/Instagram

umetničko klizanje

DVOSTRUKI OLIMPIJSKI ŠAMPION IZ RUSIJE O MOBILIZACIJI: Mnogima se neće svideti njegovo mišljenje, spreman je na sve!

Ostali sportovi -

Jevgenij Plušenko, jedan je od najboljih svetskih klizača u istoriji. Dvostruki olimpijski šampion u umetničkom klizanju iz Torina 2006. i Sočija 2014. godine, izneo je svoje mišljenje o mobilizaciji u Rusiji.

Jevgenij Plušenko
foto: Profimedia

Mnogi sportisti iz Rusije odazvali su se pozivu iz regrutne komisije poput boksera Nikolaja Valujeva, fudbalera Dinijara Biljaletdinova, košarkaša Sergeja Monije... Umetnički klizač Jevgenij Plušenko (39) izneo je svoje mišljenje o delimičnoj mobilizaciji u Rusiji, čiji je ukaz pre nekoliko dana potpisao predsednik te zemlje Vladimir Putin.

Prema delimičnoj mobilizaciji u Rusiji, u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini biće poslato 300.000 vojnika iz rezervnog sastava. Prema informacijama iz Rusije, dosad se u vojne odseke prijavilo 870.000 dobrovoljaca.

Jevgenij Plušenko
foto: Printskrin/Instagram

- Nažalost, mnogi su otišli. Ja to ne pozdravljam! Reći ću za sebe. Sada sam kod kuće, u Novomgorsku. A ako dođem na dnevni red, neću nikuda da bežim. Sa zadovoljstvom ću pohađati kurs. Moramo zaštititi našu decu i našu budućnost. Ovo je moj stav. Voleo bih da svi to čuju - rekao je Jevgenij Plušenko (39) u razgovoru za ruski portal Sportekspres.

Jevgenij Plušenko
foto: Printskrin/Instagram

Jevgenij Plušenko dvostruki je olimpijski, četvorostruki svetski i sedmostruki evropski prvak u umetničkom klizanju. Ukupno sa najvećih svetskih takmičenja ima 19 osvojenih medalja, od toga 12 zlatnih, šest srebrnih i jednu bronzanu medalju. Nosilac je pet najviših priznanja države Rusije, među njima i ordena za zasluge za otadžbinu, Prvog stepena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track