TRESE SE FORMULA 1! Na pomolu je nezapamćen SKANDAL: Verštapenu ODUZIMAJU TITULU?! Hamilton ipak ruši Šumaherov rekord?!
Foto: EPA

bura

TRESE SE FORMULA 1! Na pomolu je nezapamćen SKANDAL: Verštapenu ODUZIMAJU TITULU?! Hamilton ipak ruši Šumaherov rekord?!

Ostali sportovi -

Ogromna greška Red Bula mogla bi skupo da košta Holanđanina Maksa Verštapena.

Skandal na pomolu! Aktuelni šampion Formule 1 Maks Verštapen mogao bi da ostane bez titule koju je osvojio prošle sezone, zbog grubog kršenja pravila od strane njegovog tima Red Bula, prenose pojedini britanski mediji.

Max Verstapen, Luis Hamilton
foto: Profimedia

Navodno, Red Bul je žestoko premašio dozvoljeni budžet sa prethodnu sezonu, što se oštro kažnjava.

Red bul je tokom prethodne sezone potrošio čak 4,5 miliona funti više nego što su pravila u Formuli 1 dozvoljavala, pa bi Maks mogao zbog toga da ostane bez titule koju je osvojio u dramatičnom finišu poslednje trke u Abu Dabiju, kada je u direktnom duelu pretekao rivala Luisa Hamiltona.

Pozivajući se na izvore iz Nemačke, Britanci pišu da je dozvoljeni budžet od 114 miliona funti za sezonu premašen, a jedna od kazni za Red bul moglo bi da bude oduzimanje bodova njihovom prvom vozaču, što bi rezultatiralo i gubitkom ttiule. U tom slučaju - a razlika u bodovima na kraju sezone bila je samo osam bodova - Luis Hamilton bi po osmi put postao svetski šampion.

Hamilton bi tako pretekao na večnoj listi legendarnog Mihaela Šumahera, koji je sedam puta bio šampionu u F1.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track