KONAČNO VEČITI DERBI I U ŠAHU: Zvezda i Partizan žele u Prvu ligu, a ko će biti POBEDNIK! Crveno-beli imaju u timu čudo od DETETA
Foto: Shutterstock, Printscreen

Lepo

KONAČNO VEČITI DERBI I U ŠAHU: Zvezda i Partizan žele u Prvu ligu, a ko će biti POBEDNIK! Crveno-beli imaju u timu čudo od DETETA

Ostali sportovi -

Prvi veliki šahovski večiti derbi biće odigran sutra i to u Drugoj ligi Srbije. Dva velikana bore se za ulazak u Super ligu u koju ide samo prvoplasirana ekipa.

šah, Padinska Skela
foto: UIKS

Crvena zvezda je trenutno prva na tabeli, a Partizan drugi. Crveno-beli trenutno imaju tri pobede, a crno-beli dve i jedan remi. Meč počinje u 17 časova. Derbi će možda odlučiti ko će na kraju u viši rang.

Luka Budisaljević
foto: Zorana Jevtić

Zvezda ima u timu čak četiri velemajstora. Na prvoj tabli igra Luka Budisavljević. Tinejdžer iz Beograda je osvojio najviše šahovsko zvanje sa tačno 16 godina, 10 meseci i sedam dana, što ga čini najmlađim u istoriji Srbije. Luka iz tri kola im tri pobede.

Na kadetskim prvenstvima Srbije osvojio je šest uzastopnih titula prvaka sa 52 partije bez poraza. Bio je prvak Evrope u ubrzanom šahu u svojoj kategoriji. Sa 15 godina podelio je prvo mesto na prvenstvu Srbije u uzrastu igrača do 20 godina. Bio je učenik generacije u OŠ "Kralj Petar I" i srednjoj školi. Osvajao je nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima u matematici. Trenirao je i košarku i bio na širem spisku za kadetsku reprezentaciju Srbije.

Za Partizan prvu tablu igra velemajstor Draško Milan.

Luka Budisaljević
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Bonus video:

00:27

PREDSEDNIK U RAŽNJU: S klincima igrao šah i košarku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track