RUS VUKAO VOZ TEŽAK 134 TONE VIŠE OD 30 METARA: Novi svetski rekord diva iz Moskve! Ovo još niko nije nikada uradio!
Foto: Printskrin/Telegram

najjači čovek na svetu

RUS VUKAO VOZ TEŽAK 134 TONE VIŠE OD 30 METARA: Novi svetski rekord diva iz Moskve! Ovo još niko nije nikada uradio!

Ostali sportovi -

Ruski sportista Sergej Agadžanjan postavio je novi svetski rekord! On je u gradu Nižnjem Novgorodu pomerio električni metro voz koji je bio težak 134 tone za 30,6 metara, za jedan minut i 49 sekundi.

Sergej Agadžanjan
foto: Printskrin/Facebook

Sergej Agadžanjan vukao je električni metro voz sa još četiri vagona, a njegovo dostignuće zabeležila je specijalna komisija. Da bi zakomplikovao zadatak, dok se kreće, Sergej Agadžanjan je duvao medicinske grejne jastučiće dok nisu pukli.

- Prvi put u svetskoj istoriji metroa i vučne teške opreme, Sergej Agadžanjan iz Ljuberca kod Moskve postavio je jedinstveni svetski rekord koji se sastoji istovremeno od dva ekstremna elementa. Naduvavanja četiri medicinska grejna jastučića da puknu i vuče višetonskog vozila - rekao je šef herojskog pokreta „Najjača nacija na svetu" Mihail Paler u razgovoru za RIA Novosti Sport.

Sergej Agadžanjan
foto: Printskrin/Facebook

Sergej Agadžanjan je svoje dostignuće posvetio ruskim vojnicima koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

- Rekord je skoro udvostručen. Taj emotivni intenzitet, koji je bio tokom snimanja, dao je rezultat. Voz težak 134 tone vučen je na rastojanje od 30 metara i 60 centimetara za 1 minut i 49 sekundi - rekao je Sergej Agadžanjan.

Kurir sport/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track