SRBIN OSVOJIO DVA SVETSKA ZLATA ZA AMERIKU! Ispisao istoriju ovog sporta u SAD i ostvario nešto o čemu su SANJALI
Foto: Privatna Arhiva

SP U RVANJU

SRBIN OSVOJIO DVA SVETSKA ZLATA ZA AMERIKU! Ispisao istoriju ovog sporta u SAD i ostvario nešto o čemu su SANJALI

Ostali sportovi -

Srpski rvač Marko Bojković član je reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u rvanju za veterane, a prethodnog vikenda zabeležio je sjajne, slobodno se može reći istorijske rezultate za američko rvanje.

Selekcija SAD okitila se duplom krunom u bugarskom Plovdivu, gde je održano svetsko prvenstvo, a konkurencija je bila žestoka jer je učestvovalo 400 rvača iz 32 zemlje.

Marko Bojković
foto: Privatna Arhiva

Marko i njegove kolege su najpre u borbama slobodnim stilom trijumfovali sa ukupnim skorom od 401 poena (pojedinačno Bojković je ostvario plasman na 12. mesto), srebro je pripalo Kazahstanu sa 263 boda, Turska je bila treća sa 174.

Marko Bojković
foto: Privatna Arhiva

Ovim rezultatom su ponovili veliki uspeh od prošle godine kada su postali prvaci sveta u Lutrakiju (Grčka). Ali tu nije bio kraj jer je ekipa našeg takmičara došla i do drugog zlata - u grčko-rimskom stilu.

Marko Bojković
foto: Privatna Arhiva

- Postigli smo istorijski rezultat za američko rvanje! Ovo je prvi put da Amerika osvaja duplu krunu u ovom sportu. Interesantno je da smo u grčko-rimskom stilu bili uspešniji od drugoplasirane Švedske za četiri poena, a upravo ta bodovna razlika je moj lični bodovni doprinos reprezentaciji. Pojedinačno sam završio učesće na 12. mestu u slobodnom, dok sam u grčko-rimskom stilu bio nešto uspešniji sa konačnim plasmanom na deveto mestu. To je i bio moj cilj za ovu godinu da uđem u top 10 najboljih na svetu. Prezadovoljan sam, organizacija je bila odlična, svaka čast domaćinu i čestitam svim učesnicima na postignutim rezultatima - kaže Marko za Kurir i dodaje:

- Veliku podršku imao sam od moje porodice i prijatelja u Srbiji i Americi kojima dugujem veliku zahvalnost i ovaj uspeh je podjednako njihov koliko i moj.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track