JOVANIN AS ZA MUK U HALI: Pogledajte kako su srpske odbojkašice srušile Poljsku i utišale celu halu! Poslednji poen je bio MAGIJA!
Foto: EPA/Grzegorz Michalowski

ODBOJKA

JOVANIN AS ZA MUK U HALI: Pogledajte kako su srpske odbojkašice srušile Poljsku i utišale celu halu! Poslednji poen je bio MAGIJA!

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva sveta, pošto je u Gljivicama u dramatičnoj završnici pobedila Poljsku sa 3:2.

U petom, odlučujućem, setu sve vreme se igralo poen za poen i kada se stiglo do rezultata 13:13 odlučivali su nervi, ali i iskustvo, koje je bilo na našoj strani. Prvu meč loptu nismo iskoristili, ali jesmo drugu as servisom Jovane Stevanović.

Nakon meča Jovana je otkrila šta joj je prolazilo kroz glavu u tom dramatičnom momentu.

"Kada sam išla na servis rekla sam ‘Bože pomozi, neka bude as’ i bio je. Drago mi je da se tako završilo", rekla je uz osmeh naša sjajna odbojkašice.

Meč su obeležili korektori dva tima Tijana Bošković i Magdalena Stišjak. Kapiten reprezentacije Srbije osvojila je 38, a Poljakinja čak 40 poena.

Srbija je bila uspešnija u napadu iz kojeg je osvojila pet poena više, dok su Poljakinje imale četiri poena više iz bloka i tri više iz servisa, a odlučile su greške. Reprezentacija Srbije ih je imala 26, a Poljska osam više.

Polufinale SP biće prilika da se odbojkašice Srbije revanširaju Americi za prošlogodišnji poraz u polufinalu Olimpijskih igara.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track