SELEKTOR ODBOJKAŠICA OČEKUJE DUG MEČ PROTIV BRAZILA: To je jedna od najboljih ekipa na svetu
Foto: EPA/Tomasz Wiktor

SVETSKO PRVENSTVO

SELEKTOR ODBOJKAŠICA OČEKUJE DUG MEČ PROTIV BRAZILA: To je jedna od najboljih ekipa na svetu

Ostali sportovi -

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli rekao je da očekuje dug meč protiv Brazila, kao i da je najvažnije da ekipa bude na prepoznatljivom nivou.

"Očekujem da bi meč mogao da bude dug, veoma dug. Ako budemo igrali na našem nivou, jer su dva tima slična u nekim stvarima i drugačija u ostalim situacijama, ali je važno da igramo na svom nivou", rekao je Santareli, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Odbojkašice Srbije igraće u holandskom Apeldornu finalni meč Svetskog prvenstva protiv Brazila.

odbojkašice
foto: EPA/Tomasz Wiktor

Aktuelne svetske prvakinje su u polufinalu u dobile Sjedinjene Američke Države sa 3:1, dok je Brazil u četvrtak istim rezultatom pobedio Italiju.

Srbija je do sada na Svetskom prvenstvu ostvarila svih 11 pobeda, a Brazil je jednom poražen u prvoj fazi.

Santareli je dodao da su svaki slobodni trenutak koristili za pripremu.

"Nismo želeli da gubimo vreme jer je svaki trenutak važan da se pripremimo na najbolji način. Brazil je odigrao neverovatnu utakmicu i izbacio Italiju. Brazil je jedan od najboljih timova na svetu", rekao je on.

Danijele Santareli
foto: EPA/Tomasz Wiktor

Odbojkašica Katarina Lazović ocenila je da je Brazil napravio iznenadjenje i na taj način sprečio reprizu finala iz 2018. godine.

"Mislim da je ekipa Brazila veoma dobra ekipa, veoma energična. Sve igračice su uključene, ne samo prvih šest koje igraju. Videli smo da trener sve vreme menja i da u svaku ima poverenje, tako da smo imali dosta posla da gledamo", dodala je ona.

Ove godine Srbija je dva puta u Ligi nacija poražena od Brazila, a poslednji poraz zabeležen je u polufinalu tog takmičenja.

"Mislim da je sad mnogo drugačija situacija, igramo sa mnogo više samopouzdanja i nekako smo sigurni da možemo da odigramo baš dobru utakmicu", rekla je Lazović.

Finale Svetskog prvenstva izmedju Srbije i Brazila na programu je u subotu od 20.00.

(Kurir sport/Beta/OSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track