TIJANA SA DRUGE PLANETE PONOVO MVP: Srpska odbojkašica nakon BRUTALNE DOMINACIJE nije mogla da sakrije suze!
Foto: Fivb

ZASLUŽENO PRIZNANJE

TIJANA SA DRUGE PLANETE PONOVO MVP: Srpska odbojkašica nakon BRUTALNE DOMINACIJE nije mogla da sakrije suze!

Ostali sportovi -

Velika Tijana Bošković nije mogla da iskontroliše emocije nakon velikog uspeha naše reprezentacije. Najbolja odbojkašica sveta je drugi put zaredom proglašena za MVP igrača šampionata sveta. Zasluženo priznanje u pravim rukama, jer je fenomenalna Tijana Bošković zaista bila ubedljivo najkorisniji igrač na Svetskom prvenstvu.

- Stvarno ne znam šta da kažem. Ove devojke, ova energija. Želim da se zahvalim svima koji su nas podržali. Naročito hvala mojoj porodici koja je stigla da me podrži - rekla je Tijana kroz suze, ne uspevši da sakrije jake emocije, a potom je dodala:

- Samo sam uživala, to je ono što je najvažnije! Ja volim da igram odbojku. Hvala svima što su došli ovde da gledaju odbojku i da nas podrže, hvala vam svima, u budučnosti verujem da ćemo se ponovo radovati novim uspesima.

Tijana je dobila priliku da se našem narodu obrati na srpskom jeziku, međutim, ona je želela da svi razumeju poruku koju šalje, pa se odlučila da do kraja priča na engleskom.

Bošković je u večerašnjem finalu protiv Brazila, predvodila Srbiju sa 24 poena.

Bošković je osim MVP titule, ušla i u idealnu postavu šampionata kao najbolji korektor. Njene saigračice su takodje u najboljem timu - Teodora Pušić je najbolji libero, a najbolji dizač Bojana Drča.

U najboljem timu turnira su i primači Gabi (Brazil) i Mirijam Silva (Italija) i srednji blokeri Ana Danezi (Italija) i Karol (Brazil).

Reprezentacija Srbije odbranila je večeras titulu svetskog šampiona, pošto je u finalu u Apeldornu pobedila Brazil sa 3:0 u setovima (26:24, 25:22, 25:17).

Bronzanu medalju osvojila je Italija pobedom protiv selekcije SAD od 3:0 u setovima (25:20, 25:15, 27:25).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track