SRBIJA DOČEKALA ZLATNE ODBOJKAŠICE! Luda žurka ispred Skupštine: Bože pravde ODJEKIVALO Beogradom! VIDEO
Foto: Uroš Arsić/Mondo

fešta

SRBIJA DOČEKALA ZLATNE ODBOJKAŠICE! Luda žurka ispred Skupštine: Bože pravde ODJEKIVALO Beogradom! VIDEO

Ostali sportovi -

Građani Srbije dočekali su zlatne odbojkašice koja su na impresivan način odbranile titulu prvaka sveta.

Nekoliko hiljada ljudi skupilo se večeras ispred Skupštine grada Beograda da dočeka žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije.

02:28

Doček zlatnih odbojkašica

Selekcija Srbije je sinoć osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Holandiji, savladavši u finalu Brazil sa 3:0.

Odbojkašice su u Skupštini grada dočekali gradonačelnik Aleksandar Šapić i ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić.

Srbija je uspela da odbrani titulu svetskog prvaka, a za najbolju igračicu turnira proglašena je kapitenka Tijana Bošković.

1 / 54 Foto: Uroš Arsić/Mondo, Ana Paunković

Govorila je i Jovana Stevanović

- Moj tata je bio veliki fudbaler. Imam još da radim da ga dostignem. Finale, kao što je Boša rekla. Mnogo je teže pričati pred ovim ljudima nego igrati finale. Odlično smo igrale protiv Brazilki, nisu imale šanse, a posle ove titule idemo u sezone, nadam se na istom mestu. Daće Bog da bude medalja.

Okupljenim građanima obratila se i Katarina Lazović

- Nismo svesni našeg uspeha. Nismo spavale celu noć. Imamo pravo na slavlje, neopisiv je osećaj biti ovde. San je svakog sportiste da bude ovde, nama se ostvario. Najteže je bilo protiv Poljske, tu se videla naša nervoza, mislim da je to sigurno bila najteža utakmica. Kada smo to preživeli znale smo da možemo.

- Pogledajte kakva je atmosfera kod skupštine

1 / 15 Foto: Ana Paunković

Građanima se obratila i najbolja odbojkašica Srbije Tijana Bošković Tijana Bošković

"Hvala što ste nas dočekali. Želim da znate da smo u proteklih par nedelja svaki dan osećali vašu podršku koja je u velikoj meri učinila da budemo jači i bolji i dođemo do svetske titule. Za nas je uvek bila čas i privilegija igrati za zemlju i nacionalni tim. Čvrsto verujem da se vidimo i naredne godine na istom mestu"

-Okupljenim građanima obratio se i selektor Srbije Danijele Santoreli.

"Dobro veče. Pričaću na engleskom, srpski je komplikovan. Obećavam da ću za sledeću sezonu naučiti još reči. Obečavam vam. Zamišljao sam ovaj dan. Kada smo došli rekli su nam o ovoj mogućnosti. Hvala vam puno. Naš tim je neverovatan, znam da ove devojke su neverovatne. Hvala i mom timu. Uradili su neverovatan posao. Svi ovde rade vredno. Veliki zagrljaj svima i hvala. Sa punim pravom smo uzeli ovaj trofej, jer smo verovali. Hvala svima vama, mojim igračicama koje su me prihvatile. Veliko hvala svima.

Bojana Drča bila je vrlo emotivna

"Lakše mi je bilo da igram finale Svetskog prvenstva nego da igram sada pred vama. Hvala vam na podršci i što ste bili uz nas. Zlato je vaše, hvala vam.

- Intonirana je i srpska himna "Bože pravde", građani horski pevaju

- Potpuna ludnica ispred skupštine grada

00:59

Atmosfera na svečanom dočeku zlatnih srpskih odbojkašica

- Odbojkašice su stigle ispred Skupštine. Spiker predstavlja zlatne odbojkašice pred oduševljenim građanima

- Ispred skupštine grada je sjajna atmosfera

1 / 4 Foto: Kurir / Ana Paunkovic

- Muzički program dočeka počeo je u 19.15 časova na platou ispred Starog dvora, a zlatne odbojkašice Srbije trebalo bi da izađu na balkon Gradske skupštine u 20 časova. Odbojkašice će u Starom dvoru dočekati gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Odbojkašice Srbije odbranile su titulu prvaka sveta pobedom nad Brazilom u velikom finalu sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Srbija je napravila još jedan fantastičan rezultat, a zlatne odbojkašice su se u nedelju oko podneva vratile za Beograd.

Doček srpskih heroina je kod skupštine grada Beograda u 20h.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track