VELIKI DERBI SRPSKOG VATERPOLA: Novi Beograd dočekuje Radnički!
Foto: VK NOVI BEOGRAD/S. Sandić

SUPERLIGA SRBIJE

VELIKI DERBI SRPSKOG VATERPOLA: Novi Beograd dočekuje Radnički!

Ostali sportovi -

Prvi ovosezonski veliki derbi srpskog vaterpola na programu je u sredu od 20 časova. U drugom kolu Superlige Srbije, na bazenu Sportskog centra “11. april” vaterpolisti Novog Beograda dočekaće Radnički iz Kragujevca.

O rivalitetu koji je prošle takmičarske godine stvoren između Novobeograđana i Kragujevčana najbolje svedoči podatak da su odigrali čak devet međusobnih mečeva, a Novi Beograd je bio uspešniji sa sedam pobeda.

Već u drugom kolu nam dolazi veoma bitna utakmica i vrlo jak protivnik. Opšti je utisak da je malo rano za jednu takvu utakmicu. Ali, šta je tu je, kako je nama, tako je i Radničkom“, rekao je na konferenciji za medije u svom uvodnom izlaganju trener Novog Beograda Živko Gocić i izrazio nadu da do srede u njegovom timu neće biti povreda i bolesti i da će nastupiti u punom sastavu, jer bi to bilo neophodno s obzirom na snagu protivnika.

Nismo imali mnogo vremena za velike pripreme, ni na fizičkom ni na taktičkom planu. Ono što sam siguran je da ćemo dati naš maksimum u ovom trenutku. Ako bude bilo tako, mislim da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Naša ambicija je da pobedimo Radnički, ali to neće biti nimalo lako s obzirom da su njihovi kvalitet svima poznati. To je ekipa koja dugi niz godina radi zajedno. Njihova igra je prepoznatljiva, a trener Uroš Stvenaović je jedan od najboljih u Evropi. Nadam se da će biti lepa utakmica i velika prilika za sve ljubitelje vaterpola da vide ono najbolje što Srbija ima, jer značajan broj reprezentatiivaca igra u ove dve ekipe“.

Novi Beograd, Vaterpolo, Živko Gocić
foto: VK NOVI BEOGRAD/S. Sandić

Strateg Novobeograđana je konstatovao da sa nestrpljenjem ičekuje duel sa Radničkim jer će biti u prilici da vidi kako će se njegova ekipa ponašati u utakmici evroligaškog nivoa:

Ono što sam do sada video kroz pripreme i treninge mislim da ne bi trebalo da bude probelema. Ali, bez svakje sumnje potrebno je da prođe određeno vreme, da bi se igrači koji su došli u klub ovog leta navikli na ekipu ali i na mene. Ipak, mislim da su svi momci u ekipi izvanredni i da su spremni da svoje znanje i veštine stave u službu tima“, istakao je Gocić.

Novi Beograd je u prvom kolu bio ubedljiv protiv Proletera sa 31:6, dok je Radnički bio bolji od Partizana sa 14:12. U prošlom kolu posle duže pauze zbog povrede lakte, zbog koje je propustio i učešće na Evropskom prventvu, u tim Novog Beograda se vratio Nikola Jakšić.

Lakat je sada dobro, nemam problema. Mislim da će sve biti kako treba, jer je povreda uspešno sanirana“, rekao je Jakšić i potom dodao:

Dobro poznajemo protivnika. Prošle sezone smo odigrali veliki broj mečeva sa Radničkim i nema tu nekih tajni, osim nekih malih promena u sastavu u obe ekipe. Ako budemo poštovali sve zadatke koje budemo imali i pokaz.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track