NOSIO KAMENJE PO PLANINAMA, PA POSTAO UFC ŠAMPION! Neverovatna priča: Ispunio PROROČANSTVO Habibovog oca!
Foto: Profimedia

novi šampion

NOSIO KAMENJE PO PLANINAMA, PA POSTAO UFC ŠAMPION! Neverovatna priča: Ispunio PROROČANSTVO Habibovog oca!

Ostali sportovi -

Ruski MMA borac Islam Mahačev postao je UFC šampion lake kategorije, pošto je u borbi za pojas naterao aktuelnog prvaka Čarlsa Oliveiru da preda borbu.

Mahačev je od starta demonstrirao moć. Odmah je uzdrmao Brazilca, ubrzo ga i srušio. Rus je gotovo sve vreme imao kontrolu i često zadavao "graund end paund" udarce.

Konačno, u drugoj rundi, Mahačev je nekoliko puta snažno pogodio Oliveiru i bacio ga u nokdaun. U parteru je zauzeo dominantu poziciju, iskoristio je priliku da stegne "arm triangle choke" i naterao Brazilca da se preda.

Novi UFC šampion odrastao je u malom dagestanskom selu Buruši u kojem živi oko 100 ljudi.

Trenirao je tako što je trčao po selu, peo se po obližnjim planinama sa kamenjem u rukama. U mladosti je otkrio da bio voleo da postane MMA borac, pa je ubrzo krenuo na amaterske turnire.

Njegov drug iz škole bio je Habib Nurmagomedov, proslavljeni UFC šampion. Živeli su u istom selu, družili se i grenirali zajedno.

"Znao sam da je Habibov otac odličan trener i zajedno smo jako dugo vežbali. Zbog njega sam napredovao. Ceo život sam trenirao kako bih postao šampion. Habib mi je kao stariji brat. Ako imam bilo kakav problem, on će mi pomoći" otkrio je nedavno Mahčaev.

Podsetimo, Abdulmanap Nurmagomedov, otac i trener slavnog UFC šampiona preminuo je pre dve godine od posledica korone. Nakon njegove smrti Habib je još jednom ušao u oktagon i nakon toga je završio profesionalnu karijeru.

Islam Mahačev
foto: Profimedia

Jednom prilikom je otkrio da je njegov otac verovao da će Mahačev biti novi šampion.

"Islam je mom ocu bio kao sin. Uvek je govorio da će biti šampion", otkrio je Habib.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track