SARI MARJANOVIĆ OTETA INTERKONTINENTALNA TITULA U LONDONU: Sramna odluka sudija iz Engleske, teško oštetitili našu bokserku!
Foto: Kurir

profesionalni boks

SARI MARJANOVIĆ OTETA INTERKONTINENTALNA TITULA U LONDONU: Sramna odluka sudija iz Engleske, teško oštetitili našu bokserku!

Ostali sportovi -

Profesionalna bokserka iz Srbije Sara Marjanović (34), osvetlala je obraz našeg boksa u subotu uveče u Londonu u dvorani „Jork hol“, gde se borila za upražnjenu VBA Interkontinentalnu titulu u supermuva kategoriji.

Sara Marjanović
foto: Kurir

Sarina protivnica je bila Australijanka rođena u Švedskoj Lin Sandstrom, koja je pobedila na poene, ali pre svega zahvaljujući naklonjenim sudijama iz Engleske! Meč je prvobitno trebalo da bude održan u dalekom Vijetnamu, ali je naposletku ipak pao dogovor da prestonica Ujedinjenog kraljevstva bude poprište borbe.

Sara Marjanović se sjajno borila, u dva navrata je rivalku iz Australije dovela na ivicu nokauta, ali nakon deset rundi, arbitari iz Engleske su na opšte čuđenje mnogih proglasili Australijanku za pobednicu i to jednoglasno - 97:92, 97:92, 96:93. Ovo je svakako velika napravda koja je načinjena prema Sari Marjanović, ali to se često dešava u profi boksu, jer ko stoji iza organizacije borbe, a Sarin meč je bio glavni, taj ima i presudnu ulogu na konačan epilog.

U glavnom gradu Velike Britanije sa Sarom su bili njen dugogodišnji trener i menadžer Ljubiša Ignjatović Čupa, nekadašnji bokser Partizana, kao i Luka Popović, prvi čovek Srpske federacije profesionalnog boksa. Svi troje vratili su se u nedelju uveče oko 20 časova za Beograd, direktnim letom iz Londona.

- Sara je sve oduševila, ali nažalost na kraju nije pobedila. Dugo sam u profi boksu i odavno sam uvideo da je to skupa igračka, a ko nema televiziju i jake sponzore iza sebe gotovo da nema šta da traži. Nažalost, to je u Londonu bio slučaj i sa fantastičnom Sarom Marjanović – rekao je za Kurir Ljubiša Ignjatović.

Luka Popović se složio da je Sara Marjanović oštećena i da je zaslužila da osvoji šampionski pojas, ali i on i Ignjatović su svesni da je Engleska kolevka modernog boksa i da tu više ništa ne može da se uradi, a odluka sudija ma kakva bila, mora da se poštuje. Ostaje nada da će Sara Marjanović ponovo dobiti novu priliku da na velikoj sceni pokaže da zaslužuje mesto u evropskom i svetskom vrhu.

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track