TEŠKO POVREĐEN ANATOLIJ KARPOV: Čuveni šahista u veštačkoj komi sa ozbiljnim povredama glave!
Foto: EPA

strašno

TEŠKO POVREĐEN ANATOLIJ KARPOV: Čuveni šahista u veštačkoj komi sa ozbiljnim povredama glave!

Ostali sportovi -

Nekadašnji svetski šampion u šahu Anatolij Karpov teško je povređen i nalazi se u veštačkoj komi, preneo je informaciju Telegram kanal 112, koju su preneli brojni ruski mediji.

Anatolij Karpov
foto: EPA

Ruski velemajstor Anatolij Karpov hospitalizovan je u Moskvi sa teškom povredom glave i trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi. Njega je navodno Hitna pomoć odvezla u bolnicu, kada je bio bez svesti i u alkoholisanom stanju.

Lekari su posle pregleda konstatovali ozbiljne povrede Karpovu, zatvorenu krainocerebralnu povredu i prelom leve butne kosti.

Anatolij Karpov
foto: Printskrin

Ruski biznismen Andrej Kovaljov naveo je da su nepoznate osobe napale Anatolija Karpova na izlazu iz državne Dume i nanele mu teške telesne povrede.

Sa druge strane, Kiril Zangalis, portaprol i direktor Ruske šahovske federacije (FCV), naveo je da je vest lažna i da ne odgovara stvarnosti. Navodno je osoba sa istim imenom i prezimenom primljena u noći 29. oktobra u bolnicu u Moskvu, te da se radi o poslaniku državne Dume.

Anatolij Karpov
foto: Printskrin

Anatolij Karpov (71) bio je svetski šampion u šahu od 1975. do 1985. godine, kada je izgubio je od Garija Kasparova. Karpov je takođe trostruki šampion sveta po Međunarodnoj šahovskoj federaciji (1993, 1996, 1998), dvostruki svetski šampion u reprezentaciji SSSR-a (1985. i 1989.).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track