SRPSKI PREDSTAVNICI BRANE VELIKU PREDNOST: Vojvodina, Pančevo i Partizan blizu plasmana u 3. kolo EHF kupa
Foto: RK Vojvodina

RUKOMET

SRPSKI PREDSTAVNICI BRANE VELIKU PREDNOST: Vojvodina, Pančevo i Partizan blizu plasmana u 3. kolo EHF kupa

Ostali sportovi -

Rukometaši Vojvodine i Pančeva igraju revanš mečeve 2. kola EHF kupa protiv italijanskih ekipa Briksena i Konversana.

Oba srpska tima ostvarila su sigurne pobede u prvim duelima, tako da se očekuje da potvrde razliku u kvalitetu i u revanšu.

Prethodno navedeno se posebno odnosi na Vojvodinu, koja je bila bolja od Briksena u gostima, rezultatom 31:23, pa u Novom Sadu ne bi trebalo da bude većih problema da se obezbedi plasman u narednu rundu.

Svoja očekivanja pred ovaj meč izneo je trener Vojvodine Boris Rojević.

- Imamo lepu prednost, ali to ništa ne garantuje. I dalje tvrdim da je reč o odličnoj ekipi. Imaju četiri reprezentativca zemlje koja je igrala na loptu sa Srbijom i Slovenijom. Lideri su u italijanskom prvenstvu. Mi igramo sve bolje i bolje i rekao sam da od meča sa Radničkim da očekujem podizanje nivoa igre jer nam se još dva najnovija beka koja su došla uklapaju u sistem. Pozivam navijače da nam pomognu, da završimo posao kako treba i plasiramo se dalje - oprezan je trener Novosađana.

RK Vojvodina
foto: RK Vojvodina

Ekipa Pančeva je u prvom meču na svom terenu savladala Konversano rezultatom 32:22, tako da Pančevci imaju veliku zalihu pred gostovanje u Italiji.

Pančevo igra u odličnoj formi na početku sezone. Ostvareno je šest pobeda u nizu, tako da srpskom predstavniku sigurno ne nedostaje optimizma pred ovaj duel.

Duel Vojvodina - Briksen na programu je od 18 časova, dok Pančevo svoj meč počinje pola sata kasnije.

U petak je treći srpski predstavnik u ovom takmičenju - Partizan, pobedio na gostovanju predstavnika Farskih ostrva - HV71, rezultatom 27:21, tako da se očekuje da sva tri preostala srpska predstavnika prođu u treće kolo trećeg po snazi evropskog klupskog takmičenja u rukometu.

Radnički je u prvom kolu ispao od Dukle iz Češke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track