Paraolimpijci stigli u Beograd: Dočekali ih trubači
Foto: Marina Lopičić

Doček organizuju sami

Paraolimpijci stigli u Beograd: Dočekali ih trubači

Ostali sportovi -
Srbija na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojila pet medalja, dva zlata i tri srebra
1 / 8 Foto: Marina Lopičić

BEOGRAD - Paraolimpijska reprezentacija Srbije vratila se u Beograd posle uspešnih nastupa na Olimpijadi u Londonu. Paraolimpijce, čiji je let kasnio u dolasku, dočekali su rodbina, prijatelji i trubači, zaduženi za veselu atmosferu.

Srbiju je u Londonu predstavljalo 13 sportista, a sa pet medalja naša selekcija je završila na 39. mestu, kao najbolja u regionu.

Zlatni su bili Željko Dimitrijević i Tanja Dragić, dok je srebro otišlo u ruke Draženka Mitrovića, Borislave Perić-Ranković i Zlatka Keslera.

Paraolimpijce je tokom popodneva primio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, dok će sutra sami sportisti organizovati spontani doček u 13 časova u centru Beograda, na Terazijama.

Nikolić se zahvalio sportistima na izuzetnom rezultatu koji je obradovao celu naciju.

"Ponekad vam se čini da nešto ne možete ili da niste sposobni da uradite, da ste izgubili nadu, ali onda se setite ovih ljudi. Oni su podstrek. Vaš primer će koristiti Srbiji i pokazati koliko je bitno baviti se sportom, koliko je čovek zdrav, bez obzira na stanje u kojem se nalazi", rekao je Nikolić na prijemu na Andrićevom vencu.

Paraolimpijci su predsedniku Srbije poklonili sportske rekvizite sa potpisima.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala je paraolimpijcima jer su na izuzetan način predstavljali Srbiju na Igrama.

"Uspeh nisu samo osvojene medalje, već i plasmani u vrh tabele, a toga je bilo dosta u Londonu. Ministarstvo će nastaviti da ih podržava kroz stipendije i pomoć", poručila je Marić.

Stonoteniser Zlatko Kesler, koji je osvojio srebro, rekao je da je Srbija stala uz rame velikim sportskim silama.

"Naš budžet je skroman, imali smo 13 takmičara, a postigli smo veliki uspeh iako su zemlje kao Nemačka i Kina imale više od 200 takmičara. Ovo je fantastičan uspeh, pored medalja, imali smo dva četvrta i jedno peto mesto. To je znak da moramo da nastavimo da radimo", istakao je Kesler.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović rekao je da, pre POI, 90 odsto građana Srbije nije ni znalo da imamo predstavnike na tom takmičenju.

"Ovo je nešto najbolje što Srbija ima u paraolimpijskom sportu. Postigli smo veliki uspeh u žestokoj konkurenciji i pokazali da Srbija ne zaostaje za sportskim silama. Ova družina je osvetlala obraz i opravdala očekivanja", zaključio je Mićović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track