DŽIN VISOK 246 CM RAZBIO KOMŠIJE U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Njegova dominacija je SUROVA, a iza svega se krije tužna priča VIDEO
Foto: Profimedia

KAKO PROTIV NJEGA?

DŽIN VISOK 246 CM RAZBIO KOMŠIJE U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Njegova dominacija je SUROVA, a iza svega se krije tužna priča VIDEO

Ostali sportovi -

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sedećoj odbojci, u finalu Svetskog prvenstva u Sarajevu je poražena od selekcije Irana rezultatom 3:0 (26:24, 32:20, 25:12).

I ništa ne bi bilo čudno da na ovoj utakmici nije igrao drugi najviši čovek na svetu, Morteza Merzad.

Ovaj džin ima 35 godina, visok je 246 centimetara, a viši od njega na celom svetu je jedino Sultan Kosen iz Turske (251).

Merzan ima oko 140 kilograma i najveće stopalo na svetu dugačko oko 39 centimetara.

Kao tinejdžeru mu je dijagnostifikovana akromegalija, hormonalni poremećaj zbog kojeg ubrzano rastu ekstremiteti i lice.

Kao tinejdžer je doživio saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povredio desnu nogu, koja mu više ne raste i 15 centimetara je kraća od leve.

Merzad navodi da je usled svih tih problema upao u duboku depresiju, a izlaz je pronašao u sportu kojim se bavi. Primetio ga je iranski trener i učinio ga jednim od najboljih paraolimpijaca u istoriji ekipnih sportova.

Dok sedi, glava mu je viša od mreže, a kada podigne ruke teško je pronaći mesto da lopta prođe u polje njegovog tima.

Iran je osvojio osmo zlato, dok je Bosna i Hercegovina tri puta bila najbolja uz tri srebra i jednu bronzu na Svetskim prvenstvima, dok na evropskim ima 10 zlatnih medalja.

Protiv Irana i njihovog džina ipak nije moglo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track