SRPSKI VOZAČ JAČI OD SVIH IZAZOVA: Nikola Miljković drugi najbolji debitant u Klio kupu Evrope
Foto: DPPI / Alpine Racing

Okončana sezona

SRPSKI VOZAČ JAČI OD SVIH IZAZOVA: Nikola Miljković drugi najbolji debitant u Klio kupu Evrope

Ostali sportovi -

Trkom na stazi Katalunja Nikola Miljković uspešno je okončao dugu i napornu sezonu u Clio Cup Europe.

Iako je propustio nekoliko trka usled nedostatka finansijskih sredrstava, naš poznati automobilista potvrdio klasu i na kraju izborio šestu poziciju u generalnom plasmanu i drugu u Čelindžer kup diviziji, što mu je donelo zvanje drugog najboljeg debitanta u ovom konkurentnom i uzbudljivom takmičenju.

Nakon 26 održanih takmičenja na poznatim stazama širom Evrope, završena je sezona 2022. u Clio Cup Europe. U ovom izuzetno konkurentnom evropskom takmičenju sa uspehom je nastupao naš as Nikola Miljković.

Poslednje dve trke vožene su prethodnog vikenda na Katalunji pokraj Barselone, a Beograđanin je u konkurenciji 50 vozača prvu trku završio na 18. mestu usled kazne od 5 sekundi, dok je u drugoj uspeo da osvoji odličnu 8. poziciju. Naš as je tako sakupio dovoljan broj bodova da sezonu okonča na 6. poziciji u generalnom plasmanu u konkurenciji oko 100 vozača i da bude 2. u Čelindžer kup diviziji, u konkurenciji 30 debitanata.

– Veoma sam zadovoljan postignutim, pogotovo ako se zna da usled finansijskih poteškoća nisam mogao da učestvujem na svim trkama. Ispostavilo se i da je ovih 18 nastupa bilo dovoljno za visok generalni plasman i naslov vicešampiona u Čelindžer kup diviziji. U svojoj prvoj sezoni u ovom prestižnom takmičenju išli smo stepenik po stepenik i tako iz trke u trku napredovali, što se videlo i po rezultatima. Šampionat nije nimalo lak pored toliko takmičara sa dosta iskustva, naprotiv, ali uspeo sam u potpunosti da se afirmišem i evo sada me ostali vozači posmatraju kao pretendenta na titulu sledeće godine, kaže Nikola Miljović.

Veliki potencijal srpskog vozača, kao i stečeno iskustvo, daju razloga za optimizam u narednoj sezoni. Ipak, da bi se ozbiljnije uključio u borbu za najviši plasman, biće mu potrebna značajnija finansijska podrška sledeće godine.

–Izuzetno sam ponosan na tim Tempo Racing, koji me je pratio na najvišem nivou tokom cele sezone, kao i na kompletnu ekipu sponzora. Malo je reći da jedva čekam sledeću sezonu u ovom trenutno najzanimljivijem automobilskom takmičenju u Evropi i radujem se nastupima sa svojim timskim kolegom Ivanom Mandićem, zaključuje Miljković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track