KRUŠEVAC NAJBOLJI U SRBIJI: Održano prvenstvo države u karateu
Foto: Ž. Milenković

karate

KRUŠEVAC NAJBOLJI U SRBIJI: Održano prvenstvo države u karateu

Ostali sportovi -

Ovom takmičenju su prethodila dva kvalifikaciona turnira, prvenstvo Vojvodine i prvenstvo Centralne Srbije, gde su klubovi i takmičari pokušali da izbore pravo nastupa na državnom prvenstvu.

-U Kruševcu je nastupio 51 karate klub sa 450 takmičara. Obzirom da je prethodnog vikenda u Severnoj Makedoniji održano 21. ITKF svetsko prvenstvo za decu a prvog vikenda decembra se održava ESKA evropsko prvenstvo za kadete, juniore i seniore u Švajcarskoj za očekivati je bilo da takmičari prikažu vrhunski kvalitet na ovom šampionatu što se i desilo. Bili smo svedoci vrhunske prezentacije karatea na veliko oduševljenje prepune Hale sportova u Kruševcu, kaže Marko Tomić u ime organizatora.

Još jednom su se Grad Kruševac i Karate klub Kruševac pokazali kao izuzetni domaćini i organizatori. Samo takmičenje se odvijalo na 8 borilišta tako da je publika u svakom trenutku mogla da odgleda neki od izuzetno zanimljivih mečeva koji su krasili ovo prvenstvo.

Takmičenje je otvorio Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport GradaKruševca, a u svečanom otvaranju dodeljene su zlatne plakete Gradu Kruševcu i Trajal korporaciji, kao i zahvalnice Kulturnom centru Kruševac, Hitnoj pomoći Kruševac i restoranu “Bagdala”, koji su podržali održavanje ove sportske manifestacije, koja je od velikog interesa za sport u gradu pod Bagdalom.

U generalnom plasmanu klubova na ubedljivo prvom mestu našao se domaćin - Karate klubKruševac sa osvojenih 1.876 bodova i 165 medelja (zlatne 77, srebrne 54 i bronzane 34). Drugo mesto je zauzeo Karate klub ABC Sport iz Smedereva sa 336 bodova i 33 medalja (z- 14, s- 10,b- 9). Treći je bio Karate klub Kragujevac iz Kragujevca sa 334 bodova i 22 medalje (z- 10, s- 9, b- 3). Četvrto mesto pripalo je Prvoj Petoletki iz Trstenika dok se na petom mestu našao“Šumadija dojo” Kragujevac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track