PRIJEM ZA ZLATNOG DEČKA SRPSKOG BILIJARA! Uspeh Lazara Kostića nije prošao neopaženo
Foto: SSS

samo napred

PRIJEM ZA ZLATNOG DEČKA SRPSKOG BILIJARA! Uspeh Lazara Kostića nije prošao neopaženo

Ostali sportovi -

U dalekom Portoriku, na Svetskom prvenstvu u bilijaru, 16-godišnji Lazar Kostić osvojio je bronzanu medalju, prvo svetsko odličje za Srbiju.

Po povratku u Srbiju, Lazar je sa predsesnikom Srpske bilijar asocijacije Pavlom Klanščekom bio gost predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića.

"U julu mesecu sam osvojio titulu evropskog šampiona, koja mi je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo. Tako sam u novembru otputovao u Portoriko, turnir je trajao četiri dana, a ja sam uspeo da osvojim treće mesto. Krivo mi je što sam zbog pada koncentracije izgubio od takmičara iz Estonije u polufinalu. Zlato sa Evropskog i bronza sa Svetskog prvenstva su ostvarenje mojih snova", rekao je Lazar.

Mladi Kostić je ispričao i to da je bilijar upoznao zahvaljujući ocu, dok je talenat u njemu pre šest godina prepoznao trener Ljubiša Vranešević. Od tada Lazar trenira dva puta dnevno, a sem sati provedenih za bilijarskim stolom, radi i na kondiciji koja je veoma bitna u ovom sportu. Ne zapostavlja školu, odličan je učenih druge godine Užičke gimnazije.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek čestitao je mladom Lazaru:

"Ogroman uspeh za mladog takmičara. Želim mu da nastavi vredno da trenira, strpljivo uči i stiče iskustvo, pa verujem da ćemo se i sledeće godine ponositi medaljama koje osvaja zajedno sa svojim drugovima iz reprezentacije za bilijar u Srbiji. Sportski savez Srbije će se truditi da pomogne i podrži reperezentativce ka njihovim uspesima", rekao je Štefanek.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković pridružio se čestitkama i poželeo sreću Lazaru i Srpskoj bilijar asocijaciji, dok je predsednik Srpske bilijar asocijacije Pavle Klanšček istakao da je osvajanje prve svetske medalje za srpski bilijar ogroman uspeh, kao kruna višegodišnjeg rada i truda.

Do kraja 2022. godine takmičarima predstoji Prvenstvo Srbije, dok će se u 2023. godini boriti za titule na Balkanskom, Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track