ZASLUŽENO PRIZNANJE: RSS proglasio Lazara Kukića i Katarinu Bojičić za najbolje u 2022.
Foto: RSS

RUKOMET

ZASLUŽENO PRIZNANJE: RSS proglasio Lazara Kukića i Katarinu Bojičić za najbolje u 2022.

Ostali sportovi -

Rukometni savez Srbije (RSS) proglasio je Lazara Kukića i Katarinu Bojičić za najbolje igrače u 2022. godini.

Kukić igra na poziciji srednjeg beka i nastupa za Dinamo iz Bukurešta, dok Bojičić igra na poziciji pivota i nastupa za ekipu Jagodine.

"Ova nagrada za mene predstavlja veliku čast. Pre svega potvrda mog dosadašnjeg rada i nivoa koji sam dostigao, ali se na tome neću zaustaviti. Kao i svi moji saigrači, svaki lični uspeh bih zamenio medaljom sa reprezentacijom. Daćemo sve od sebe da obradujemo ljubitelje rukometa u Srbiji. Za kraj bih se zahvalio Rukometnom savezu Srbije i predsednici Mileni Delić za svu podršku i uslove koje imamo za pripreme, a koji su svake godine sve bolji", rekao je Kukić, preneo je danas RSS.

Bojičić se zahvalila saigračicama i istakla da joj nagrada daje dodatnu motivaciju.

"Ipak, moja najveća želja je da kao reprezentacija osvajamo trofeje i na pozitivan način predstavljamo srpski ženski rukomet", istakla je ona.

Za najboljeg trenera je proglašen selektor muške juniorske reprezentacije Srbije Djordje Teodorović, koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, a za najbolje mlade igrače izabrani su Stefan Dodić iz Zagreba i Nataša Ćetković iz Vojvodine.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track