Alonso: Od titule me deli sedam finala

Završnica Formule 1

Alonso: Od titule me deli sedam finala

Ostali sportovi -
U igri je ukupno još 175 bodova, tako da se ova prednost od 37 poena u odnosu na drugoplasiranog može vrlo lako istopiti, rekao je Alonso

Trenutno vodeći u generalnom plasmanu Formule 1, Fernando Alonso upotrebio je fudbalski rečnik da bi opisao završnicu šampionata F1. Uprkos tome što se nalazi na vodećoj poziciji u šampionatu, Alonso zanemaruje tu činjenicu.

"Moj tim i ja se sa sedam preostalih trka moramo suočiti kao da smo u zaostatku i da moramo da jurimo ostale. Ne smemo da se ponašamo tako što ćemo misliti da je posao skoro završen jer smo trenutno na prvom mestu. U igri je ukupno još 175 bodova, tako da se ova prednost od 37 poena u odnosu na drugoplasiranog može vrlo lako istopiti", rekao je Alonso.

"Sledeće tri trke su možda i najbitnije i moramo pobediti u njima."

Zatim je Alonso apostrofirao koja od te tri trke je njemu najbitnija.

"Singapur je važan, moj jedini cilj tamo je pobeda", samouveren je Fernando.

Alonso se u "najbržem cirkusu" na svetu nalazi ispred vozača koji takođe pikiraju na prvo mesto, a to su Luis Hamilton i Kimi Raikonen koji se nalaze na drugom, odnosno trećem mestu. Španac se čak našalio na račun svojih rivala i rekao koga vidi kao trenutno najboljeg.

"Kada bih morao da biram između Fetela i Hamiltona ko je bolji, Raikonen bi to odlučio za mene. Moram reći da je Luis Hamilton jedini koji može da osvoji šampionat čak i sa bolidom koji nije najbolji, a to je i dokazao drugima svojim vožnjama. Ne pobeđuje onaj sa najboljim bolidom, nego sa najboljim vozačkim sposobnostima", kaže Alonso.

Dvostruki svetski šampion nije krio uzbuđenje što se sa 80 pobeda u karijeri izjednačio sa legendarnim Ajrtonom Senom.

"Ponosan sam što sam uspeo da se izjednačim sa Senom, mojim idolom iz detinjstva. To će mi biti jedna od većih satisfakcija u karijeri i rado ću se prisećati tog podatka kad se budem penzionisao", završio je Alonso.

Do kraja šampionata prva u nizu od sedam trka je ona koju je Alonso apostrofirao kao najbitniju za njega, a to je trka za Veliku nagradu Singapura. Nakon Singapura slede još i trke za Veliku nagradu Japana, Koreje, Indije, Abu Dabija, SAD i poslednja u sezoni, Velika nagrada Brazila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track