SPORTSKE IGRE MLADIH: Veliki broj zvanica iz sportskog, političkog i ekonomskog života došao je da podrži novi projekat!
Foto: Sportske Igre Mladih

SPORTSKE IGRE MLADIH: Veliki broj zvanica iz sportskog, političkog i ekonomskog života došao je da podrži novi projekat!

Ostali sportovi -

U Beogradu održana premijera nove sportske emisije „(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem.

Svečanost održana u hotelu Hilton okupila je sportsku kremu regiona, a poseban gost bio je predsednik UEFA-e i ambasador Sportskih igara mladih, gospodin Aleksander Čeferin.

Promocija novog serijala emisija pod nazivom „(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem“, čiju produkciju potpisuju Sportske igre mladih i Telekom Srbija juče je Beograd pretvorila u prestonicu regiona.

Veliki broj zvanica iz sportskog, političkog i ekonomskog života došao je podržati novi projekat, koji je pripreman u protekloj godini. Reč je o novom serijalu sportskih emisija, u čijem fokusu su životne ispovesti najvećih bivših i sadašnjih sportskih ličnosti sa ovih prostora, koje će, između ostalog, otvoreno i emotivno govoriti o preprekama i padovima na svom sportskom putu, te kako su ih uspeli prevazići, izboriti se sa njima i (iz)graditi sjajne sportske karijere.

Specijalni gost događaja, ali i gost prve emisije serijala, bio je predsednik UEFA-e i UEFA-ine Fondacije za decu, Aleksander Čeferin, a osim njega prisustvovali su i: Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Novica Tončev, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda, Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije, beogradski nadbiskup Ladislav Nemet, Plamena Halacheva, zamenica šefa delegacije Evropske unije u Srbiji, Damjan Bergant, ambasador Republike Slovenije u Republici Srbiji, Arkady Dvorkovich, predsednik Svetske šahovske federacije i ambasador Sportskih igara mladih, delegacija Olimpijskog komiteta Srbije predvođena predsednikom Božidarom Maljkovićem, delegacija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu sa Marijanom Kustićem, delegacija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, kao i predstavnici svih sportskih saveza Srbije, sportskih organizacija, klubova, lokalnih samouprava, te predstavnici sponzora i saradnika Igara.

Domaćini svečanosti bili su Zdravko Marić, predsednik Sportskih igara mladih i direktor projekta „(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem“, te Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija. Obojica su se obratili svim gostima i tako predstavili saradnju.

Program je započeo kratkim osvrtom na aktivnosti Igara u godinama koje su iza nas, pri čemu su svi prisutni imali priliku pogledati kratki video o Igrama. U svom obraćanju, predsednik Sportskih igara mladih predstavio je ideju i zamolio za podršku i razumevanje, jer je za ceo njegov tim ovo jedno novo iskustvo.

„Svi ste svesni da nemamo iskustvo rada u produkciji emisija. Nismo ga imali ni kada smo započeli sa Igrama, ali smo u njih od početka verovali i verovali smo da možemo uspeti. Tako i sada verujemo u projekat i našu emisiju, za koju smo se odlučili da bismo poslali veliku i jasnu poruku, pre svega deci, kroz intervjue najvećih sportista. Zaista mi je drago što je Mario Stanić voditelj. Znam da su ga mnogi tražili, a on se odlučio za rad sa nama“, poručio je Zdravko Marić.

Podršku u realizaciji emisije pružili su i dugogodišnji partneri Igara, kompanije Coca Cola i Coca Cola Hellenic Bottling Company, te kompanija Bambi AD kroz svoj brend Plazma. Osim njih, iz Igara su poručili da im je posebna čast, što je i kompanija Telekom Srbija prepoznala važnost ovog projekta, a svim prisutnima se obratio Vladimir Lučić, generalni direktor ove kompanije.

1 / 6 Foto: Sportske Igre Mladih

„Velika nam je čast što ćemo biti deo ovog projekta, koji će početi da se emituje od 23. ovog meseca. Posebna je čast što je gospodin Čeferin odlučio da bude gost, ali i da nas podrži. Telekom Srbija i Arena sport će uvek biti uz sport, mlade i Sportske igre mladih će uvek imati našu podršku“, bio je jasan Vladimir Lučić.

Pred samo prikazivanje jednog dela prve emisije, predstavljen je i voditelj, bivši fudbaler Mario Stanić, koji je i sam imao uspešnu i trofejima okićenu sportsku karijeru. U sezoni 1991./1992. nastupajući za sarajevski Željezničar bio je najbolji strelac prvenstva, sa zagrebačkim Dinamom i belgijskim Brižom osvojio je titulu prvaka, kao igrač̌ Parme osvojio je Kup Italije i nekadašnji Kup UEFA-e.

Karijeru je okončao u Čelsiju, pod trenerskom palicom Žozea Murinja. Ostaće upamćen i kao strelac prvog, istorijskog gola Hrvatske na svetskim prvenstvima, kao i član hrvatske generacije koja je osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

„Ova dvorana je ispunjena sportistima koji su ostavili veliki uticaj u sportu, pa bi bila šteta da se ne ekranizuju njihove sportske priče. Živimo u nekom žutilu, pred današnjim klincima je mnogo prepreka i moramo ih naučiti da je neuspeh sastavni deo života. Trudićemo se da sve goste što bolje predstavimo i zahvalan sam na poverenju koje mi je ukazano“, istakao je Mario Stanić.

Nakon svih obraćanja, gostima je premijerno prikazan deo prve epizode serijala. Kroz 20 minuta prikazani su najzanimljiviji inserti iz prve emisije, a televizijska premijera zakazana je za 23. januar. Emisija će biti emitovana na Arena sport Premium kanalima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Severnoj Makedoniji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track