NAGRADE SARI I RASTKU: BSS proglasio najbolje u 2022. godini
Foto: BSS

BOKS

NAGRADE SARI I RASTKU: BSS proglasio najbolje u 2022. godini

Ostali sportovi -

Zlatna godina srpskog boksa, sezona 2022. ostaće zauvek upisana u istoriju plemenite veštine u Srbiji.

Bokseri i bokserke u dresu sa srpskom trobojkom sejali su medalje na svim međunarodnim takmičenjima na kojima su uzeli učešće, a poseban pečat utisnuli su juniori, naša budućnost i snaga, naše zlatno i danas i sutra.

BSS, Bokserski savez Srbije, Sara Ćirković, Rastko Simić
foto: BSS

Bokserki savez Srbije nagradio je najuspešnije u 2022.

Za „Zlatnu bokserku“ proglašena je evropska i svetska juniorska šampionka Sara Ćirković koja je u 2022. nanizala 18 pobeda na međunarodnoj sceni, bez poraza i učinila nas sve ponosnim.

Zlatna rukavica za „Zlatnog boksera“ otišla je u ruke Rastka Simića koji je na omladinskom prvenstvu Evrope poneo naslov vicešampiona. Zlatni trener je Mirko Ždralo, trener najbolje omladniske bokserke planete Ćirkovićeve.

BSS, Bokserski savez Srbije, Sara Ćirković, Rastko Simić
foto: BSS

Zlatne plakete za fantastične uspehe u 2022. od strane Bokserskog saveza Srbije dobili su klubovi čiji pojedinci su napravili velike uspehe na evropskoj i svetskoj sceni, kao i sami klubovi koji su osvojili trofeje na domaćim i reginalnim šampionatima: BK „Obilić“ Zvornik (evropsko i svetsko zlato - Sara Ćirković, bronzana medalja na juniorskom prvesntvu Evrope - Srđan Tomić), BK „Jovan Kursula“ iz Varvarina (medalja sa kadetskog evropskog prvenstva – Vasilije Đurđević), BK Novi Pazar (titula Ekipnog šampiona Srbije), BK „Rokica“ Loznica (vicešampion Evrope u konkurenciji omladinaca – Rastko Simić), BK Crvena zvezda (titula ekipnog šampiona Regionalne lige), BK „Petrograd“ (bronzana medalja na Evropskom prvenstvu do 22 godine za seniorke i seniore - Aleksandra Rapajić), BK „Miks Prijepolje“ (bronzana medalja na EP u Poreču u kategoriji do 22 godine za seniorke i seniore – Almir Memić), BK „Blokovi Novi Beograd“ (bronzana medalja na Prvenstvu Evrope za seniorke - Jelena Janićijević), BK „Spartak“ Subotica (bronzana medalja na Evropskom prvenstvu za omladince – Marko Pižurica), BK „Sombor“ (bronzana medalja na Mediteranskim igrama do 22 godine - Omer Ametović i bronzana medalja Dragane Jovanović na omladinskom prvenstvu Starog kontinenta).

BSS, Bokserski savez Srbije, Sara Ćirković, Rastko Simić
foto: BSS

„Ponosni smo na sve naše reprezentativce, na njihov veliki rad, zalaganje, na to što u svaki meč ulaze punim srcem, ogromnom motivacijom da Srbiji donesu pobedu i sa ciljem da takmičenje završe na pobedničkom postolju intoniranjem srpske himne. U 2022. doživeli smo veliku radost od naših bokserki i boksera, očekujemo da se ovaj trend nastavi i u budućnosti i na tome vredno i neprestano radimo. Naše ambicije su uvek najveće, nastavljemo putem koji smo trasirali, kroz rad, red i disciplinu do novih pobeda i medalja“, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track