SEĆATE LI SE OVOG RUKOMETNOG DEBELJUCE IZ KONGA: Ima skoro 140 kila, a umesto da daje golove na SP, uživa JAŠUĆI KAMILU
Foto: Printscreen/Instagram

atrakcija

SEĆATE LI SE OVOG RUKOMETNOG DEBELJUCE IZ KONGA: Ima skoro 140 kila, a umesto da daje golove na SP, uživa JAŠUĆI KAMILU

Ostali sportovi -

Svetsko prvenstvo u rukometu polako ulazi u završnicu. Najbolje selekcije izborile su plasman u drugu fazu, među njima i reprezentacija Srbije, koja će za plasman u četvrtfinale igrati protiv Norveške, Argentine i Holandije.

Gautier Mvumbi Tieri
foto: Profimedia

Pre dve godine na SP u Egiptu veliku pažnju javnosti privukao je rukometaš iz Konga Gautije Mvumbi, inače rođen u Francuskoj, u gradiću Dreu. Bio je posebna atrakcija. Iako nije pokazao neki poseban kvalitet, zahvaljujući svojoj pojavi postao je zvezda preko noći.

Gautije Mvumbi (29) bio je apsolutni hit turnira održanog u Egiptu. Na sebe je pažnju skrenuo ogromnom kilažom. Tada je bio težak čak 137 kilograma uz visinu od 195 cm. U međuvremenu je ovaj rukometaš stekao veliku popularnost.

Gautije Mvumbi
foto: Printskrin/Instagram

Uprkos velikoj masi Mvumbi je bio jedan od najefikasnijih igrača svoje reprezentacije na SP, pa je u utakmicama protiv Danske i Tunisa bio najbolji strelac Konga. U porazu od Bahreina, Mvumbi je bio proglašen za najboljeg igrača utakmice.

Iako je uspeo da gostuje na nekoliko TV stanica u Francuskoj nije uspeo da se izbori za bolji angažman. Čak je bio gost i kod nekadašnje zvezde NBA lige Šakila O`Nila. Tada je dobio nadimak "Rukometni Šek".

Posle naglog porasta popularnosti po završetku Svetskog prvenstva, Mvumbi je postao zvanični ambasador američkog rukometnog kluba Detroit HC. Ugovor je potpisan na dve godine, a Mvumbijev glavni zadatak bio je popularizacija i razvoj rukometa u Americi. Danas igra rukomet u trećoj ligi Francuske za ekipu Entente Teritori Šarente.

Prema informacijama koje se mogu pronaći na internetu čini se da Gautije Mvumbi uopšte nije smršao, štaviše, deluje da je danas deblji nego što je bio tokom Svetskog prvenstva u Egiptu 2021. godine.

Tokom leta imao je avanturu u Egiptu, kada je posetio piramide. Tada se okušao i sa jahanjem kamila, a čini se da su domaćini imali problema, odnosno da se kamila jedva podigla na noge, kada joj je na grbu seo dežmekasti Mvumbi.

Interesantno da je Gautije i dalje neoženjen, te da živi u domu sa roditeljima. Pre dve godine stekao je planetarnu popularnost, u isto vreme postavši simbol sportiste koji je uspeo da zaigra na najvećoj sceni bez obzira na višak kilograma.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track