VELIKI LJUBITELJ SRBA DOBIO ŽESTOKE BATINE! "Poslednji ruski car" doživeo BOLAN KRAJ: Amerikanac NOKAUTOM uništio snove Fedoru!
Foto: Printscreen

kraj karijere

VELIKI LJUBITELJ SRBA DOBIO ŽESTOKE BATINE! "Poslednji ruski car" doživeo BOLAN KRAJ: Amerikanac NOKAUTOM uništio snove Fedoru!

Ostali sportovi -

Rus Fedor Jemeljanenko (46), jedan je od najboljih MMA boraca svih vremena, na neslavan način okončao je svoju briljantnu karijeru.

"Poslednji ruski car" izgubio je poslednju borbu u karijeri. U meču za pojas teške kategorije "Belatora" Fedora je tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Amerikanac Rajan Bader.

Nakon godinu i po dana pauze čuveni Rus je dobio šansu da se povuče kao šampion teške kategorije "Belatora", međutim, nije uspeo - po drugi put u karijeri poražen je od sjajnog Amerikanca.

Rajan je žestoko kranuo od samog starta borbe. Bacio je Fedora na pod, i naneo mu nekoliko žestokih udaraca u glavu. Gotovo čitav minut Rus je primao udarce, a onda je sudija Gerb Din rešio da prekine borbu.

Amerikanac je tako odbranio titulu prvaka teške kategoriji u ovoj MMA organizaciji i ostaće upamćen kao čovek koji je okončao karijeru verovatno najvećeg teškaša u istoriji ovog sporta.

"Tužan sam što nisam odradio dobro borbu, ali srećan sam zbog podrške koju sam dobio i legendi sa kojima sam delio ring u proteklih 20 godina. Hvala vam svima", poručio je veliki Fedor.

Fedora mnogi smatraju najvećim borcem ikada. Bio je impresivan od 2000. do 2010. godine kada je u 33 borbe doživeo samo jedan poraz. Zanimljivo, nikada nije želeo da uđe u UFC i zbog toga ne žali jer je imao priliku da se bori i protiv najvećih članova najpopularnije promocije.

"Da je bilo suđeno da se dogodi, dogodilo bi se. Borio sam se sa mnogim UFC šampionima i sve sam ih pobedio. Tako da mi ne smeta što nisam bio tamo", rekao je Fedor.

Karijeru je završio sa 40 pobeda i sedam poraza.

Ljubav prema Srbiji

Fedor u našoj zemlji ima veliki broj navijača, što nije čudo jer nikada nije krio ljubav koju gaji prema Srbiji.

Ruski borac je posećivao našu zemlju, obilazio Hram Svetog Save, posetio grob patrijarha Pavla i Kneza Lazara.

"Srbija je zemlja u koju ću uvek rado dolaziti. Naši narodi su izuzetno bliski, bratski. U Srbiji uspevam da pronađem duhovni i duševni mir", rekao je u jednom intervjuu Fedor.

Fedor Emeljanenko
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track